WhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattı - Haberler - indir.com

WhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 18:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sohbet geçmişini yeni alınan telefonlara aktarma konusunda son derece önemli bir karar aldı. Bu karar hem iOS hem de Android kullanıcıları etkileyecek.

WhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattı

Kısa süre önce bir hesabın farklı cihazlarda kullanılmasını sağlayan bir proje ile gündeme gelen WhatsApp, şimdi de verilerin aktarılması meselesi üzerinde uğraşıyor. Bilindiği gibi iOS'tan Android'e ya da Android'den iOS'a geçiş yapılırken sohbet geçmişlerinin yeni cihaza aktarılması sorun çıkarabiliyor.

WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyorWhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor

Yapılan bu transfer işlemini sağlayan bazı uygulamalar mevcut fakat böyle yazılımlar ne yazık ki istikrarlı bir şekilde çalışmıyor. WABetaInfo, bu yeniliğin geliştirilme aşamasında olduğunu açıkladı.

Bu özelliği masaüstü sürümünde deneyen WABetaInfo, sohbet geçmişlerinin başarılı bir şekilde aktarılabildiğini ifade etti. Senkronizasyon işleminin Wi-Fi ile yapılmasını öneren haber kaynağı, bu yeniliğin ilk önce masaüstü sürümünde aktif edileceğini daha sonra da mobil cihazlara geleceğini kesin bir dil ile ifade etti.

Facebook Messenger ve Slack böyle bir altyapıya sahip fakat artık telefon numaralarının kullanım alanı eskisine göre oldukça geniş. Bundan sonra iOS'tan Android'e ve Android'den iOS'a aktarılan sohbet geçmişlerinde bir sorun yaşanmayacak.

Bu yeniliğin ne zaman yayımlanacağı henüz belli değil. Son olarak WhatsApp ekibinin kendiliğinden silinen mesajlar için de bazı projeler geliştirdiğini belirtelim. 



PAYLAŞ