WhatsApp, Payments özelliği ile para kazandırıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp, Payments özelliği ile para kazandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-27 17:00:22
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ödeme özelliğine bir yenisini daha ekliyor. Platform, Payments özelliği ile kullanıcılarını teşvik edebilir. 

Mesajlaşma mantığında tasarlanan WhatsApp, Payments (Ödeme) özelliğinin daha çok kullanıcı tarafından tercih edilmesi için yeni bir hamle yaptı. Sohbet çubuğundan hızlı bir şekilde ödeme göndermek için eklenen bu yeni özellik, oldukça dikkat çekicidir. Şu an için Hindistan ve Brezilya'da kullanılan ödeme özelliğiyle kullanıcılar WhatsApp üzerinden para transferi gerçekleştirebilirler. Söz konusu bu özellik uçtan uca şifreleme teknolojisi üzerine kuruludur. Söz konusu bu platform, Google Play Beta Programı aracılığı ile yeni bir güncelleme daha yaptı ve bir güncelleme gönderdi. Güncellemenin kod numarası 2.21.20.3 şeklindedir. Bu son güncelleme ile WhatsApp uygulamasına yeni özellikler sunuldu. Bunlardan biri de kullanıcıları ödeme özelliğini kullanmaya yönlendirecek içeriklerdir.

WhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyorWhatsApp'da, yerel işletmeleri bulmak kolaylaşıyor

WhatsApp, geri ödeme yapma özelliği

WhatsApp’ın Alışveriş özelliği ile entegre edilmek üzere Ödeme özelliğini geliştirmek adına çalışmalara devam ediyor. Platform, Cashback adlı ödemeler üzerinde çalışmalara devam ediyor. Adından da anlaşıldığı üzere WhatsApp Payments’ı kullananlar 48 saat içinde para iadesi alabilecek. WhatsApp uygulamasının ödeme özelliğini geliştirmek adına sunulan bu yeni özelliğin amacı da ortaya çıktı. Şirket, Payments özelliğini teşvik etmek adına bu şekilde bir adım atıyor. WABetaInfo'da yer alan habere göre, söz konusu bu yeni özellik gelecek sürümlerde ortaya çıkabilir. Aynı zamanda yeni özellik ilk olarak Hindistan’da test edilmeye baladı. Fakat ilerleyen dönemlerde diğer ülkeler içinde kullanıma sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra, her bir geri ödeme miktarı yaklaşık olarak 10 Hindistan rupisi (1, 20 TL) değerindedir. Geri ödeme özelliği muhtemel olarak ilk kez WhatsApp Payments’i kullanan kişilere verilecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


WhatsApp için yeni özellik: Çıkartma oluşturma aracıWhatsApp için yeni özellik: Çıkartma oluşturma aracı
Whatsapp Whatsapp "Sarı Sayfalar"a benzer bir özellik ile karşımıza çıkabilir!
WhatsApp, gruplara yönelik yeni bir özellik sunduWhatsApp, gruplara yönelik yeni bir özellik sundu

PAYLAŞ