WhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kesti - Haberler - indir.com

WhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kesti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde “WhatsApp mesaj sınırlaması” olarak adlandırılan bir düzenleme ile COVID-19 vakası kapsamında kullanıma sunulmuştu. WhatsApp yetkilileri, bu noktada yaşanan salgının panik yaratmasını istemiyor. WhatsApp tarafından henüz kısa süre önce görüntülü görüşme desteğindeki kişi sayısını artıran yetkililer, diğer yandan koruyucu önlemler almayı sürdürüyor. Bu yılın ilk günlerinde mesaj iletme sistemini yenileyen WhatsApp, kullanıcıları düşünmeyi ihmal etmiyor.

WhatsApp viral mesajların önüne geçiyor

Corona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kurulduCorona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu

Kullanıcıların Corona virüs sebebi ile panik ortamı yaşamaması adına “bir kişiye yalnızca bir ileti” özelliğini aktif etti. Bu sistem, viral mesajların yada yanlış bilgilerin yayılmaması adına piyasaya sürüldü. Söz konusu bu sınırlanma öncesinde aynı mesaj 5 farklı kişiye veya gruba iletilebiliyordu. Ancak yeni sınırlama kuralı ile beraber artık bir mesaj tek seferde bir kişiye iletilebilecek. Bir mesaj bir kişiye beş kere iletilir ise söz konusu mesaj başka bir kişiye belli bir süre iletilemiyor oluyor. Bu durumda bir önlem alındığı açık bir şekilde gözüküyor.

Bu kural ile bir mesaj bir kişiye toplamda 5 defadan daha fazla gönderildiği zaman devreye girmiş oluyor. WhatsApp mesaj sınırlama düzenlenmesinin 2 hafta içinde olumlu durumlar geliştirdiği ifade ediliyor. Şirketten yapılan açıklamada iletilen mesajların sayısında yüzde 70’lik azalma olduğu söylenirken “WhatsApp, viral mesajlarla başa çıkmak için üzerine düşeni yapmak konusunda kararlı olan bir şirkettir.” Denildi.


Facebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyorFacebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyor
WhatsApp'ın video konferans katılımcı sayısı 8 kişiye yükseldiWhatsApp'ın video konferans katılımcı sayısı 8 kişiye yükseldi

PAYLAŞ