WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu - Haberler - indir.com

WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 15:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

“Gizliliği iyileştirin, depolama alanından tasarruf edin” diyerek yeni özelliğini resmen kullanıma sunan WhatsApp, kaybolan fotoğraf ve video özelliği ile uygulamaya yeni bir deneyim ekliyor.

Görüldükten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar teknoloji dünyası için yeni bir gelişme değil. Ancak WhatsApp, bu kulübün artık bir üyesi. Şirket tarafından bugün yapılan resmi açıklama ile birlikte duyurulan yeni gelişme, kullanıcıların artık okunduktan sonra otomatik olarak silinecek video ve fotoğraf gönderebileceğini duyurdu. “Bir kez görüntüle” olarak adlandırılan yeni özellik, kullanıcıların kalıcı olmayan multimedya paylaşımlarını yapmasını destekliyor. Uzun zamandan beri Beta’da test edilen özellik, WhatsApp’ta yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyordu. Şimdi güncelleme ile birlikte tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmaya başlanan yeni sistem, yepyeni bir deneyim ve kullanım sunuyor.

WhatsApp’ın Yeni Özelliği Neler Sunacak?

WhatsApp’ın yeni özelliği, video ve fotoğraf gönderimlerinde kullanıcılara ikinci bir seçenek sunacak. Böylece kayıtlı kalması istenmeyen video ve fotoğraflarda kullanıcılar yeni özelliği tercih ederek görüntülendikten ya da izlendikten sonra içeriklerin otomatik olarak silinmesini sağlayabilecek. WhatsApp sunucularında şifreli bir şekilde yer alacak mevcut gönderiler, böylece karşı tarafın depolama alanına kaydedilmeyecek ve sadece sunucu üzerinden izlenebilecek. İzlenme sonrasında ise içeriklere bir daha erişim sağlanamayacak.

Üstelik yeni özellikte, özel bir güvenlik detayını da atlamayan WhatsApp, açılmayan fotoğraf ve videoların 14 gün sonra izlenmemiş olsa dahi silineceğini söylüyor. Bu nedenle kullanıcıların görüntülemeden önce farklı işlemler yapmasının da önüne geçilmeye çalışılıyor

WhatsApp Riskleri De Paylaştı

WhatsApp resmi açıklamasında yeni özellik için bazı kritik noktaları paylaştı. (Aslında kullanıcılar için arka kapıyı gösterdi) Açıklamalara göre kullanıcıların fotoğraflar için ekran görüntüsü alması mümkün. Böylece silinen fotoğraflar gönderilmiş olsa dahi ekran görüntüsü ile bu fotoğrafların saklanması mümkün.

Videolar için de seçenek sunan WhatsApp, kullanıcıların videoları açmadan önce farklı cihazları kullanabileceğini ve telefondaki video gösterimi sırasında ikinci cihaz ile videoların kayıt altına alınabileceğini belirtiyor. Bu, şirket tarafından özelliğin kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken detaylar olarak aktarılsa da aynı zamanda kullanıcılara özelliğin nasıl aşılabileceğinin de yolunu sunuyor.





PAYLAŞ