WhatsApp ilginç bir özellik ile gelişmeye devam ediyor - Haberler - indir.com

WhatsApp ilginç bir özellik ile gelişmeye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-01 18:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’a yeni bir özellik gelmeye hazırlanıyor. Birçok içeriğini Snapchat’ten ilham alınan uygulama şimdi ise ilginç bir özelliğe kavuşacak. Şimdi ise WhatsApp’a “kaybolan mesaj” özelliği gelmeye hazırlanıyor. Uygulamanın bu yeni özelliği ile kişiler grup sohbetleri içerisinde minumum 5 saniyede veya 1 saat sonra otomatik olarak silinebilen mesajlar atabilecekler. Bu süreçler içerisine daha sonralarında 1 dakika veya 10 dakika gibi ek zaman seçeneklerinin de dahil olması bekleniyor. Özellikle karşı tarafa gönderilen mesajın sürekli bir şekilde kalması bazı zamanlar çeşitli sorunlara sebep açarken, bu noktada önemli bir işlevsellik kazandıracak diyebiliriz. İlk etapta Android tarafına gelmesi beklenen özelliğin yakın zamanda iOS’a da açılması bekleniyor.

WhatsApp’a Kaybolan Mesajlar Geliyor

Güncellenen WhatsApp uygulamalarına gelen yeni özelliklerGüncellenen WhatsApp uygulamalarına gelen yeni özellikler

İlk etapta özellik grup içi sohbetlerde geçerli olacak. Daha sonra bireysel mesajlaşmalar için de bu özelliğin aktif olması bekleniyor. WhatsApp şirketi tarafından bir süre önce yapılan açıklamaya göre 1 Şubat 2020 ile beraber uygulama Android Gingerbread ve iOS 8 işletim sistemi için desteğini sonlandıracak. Desteğin bu noktada minumum olarak iOS 9 ve Android 4.0.3’den itibaren süreceği belirtiliyor. Bu sürüme sahip cihazlarda WhatsApp artık çalışmayacakken, oldukça eski olan bu işletim sistemlerini kullananların olduğu zaten düşünülmüyor.

Farklı özellikler ile kullanıcıları kendisine çeken şirket, bakalım daha ne gibi yenilikler sunacak ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


WhatsApp eski iOS kullanıcılarını üzecekWhatsApp eski iOS kullanıcılarını üzecek
WhatsApp durumu Facebook' ta paylaşma özelliği nasıl kullanılır?WhatsApp durumu Facebook' ta paylaşma özelliği nasıl kullanılır?

PAYLAŞ