WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 11:34:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

WhatsApp kullanıcıları artık kendilerinden habersiz olarak gruplara ekleyen kullanıcılardan kurtuluyor. Yeni gelecek olan "WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği" seçeneği ile rahatsız edilemeyecekler. Kendi isteği dışında gruplara eklenen ve bu durumdan rahatsız olan kişiler, kendilerini kimlerin gruplara ekleyeceğini ya da ekleyemeyeceğini belirleyebilecekler. 

Android telefon kullanıcıları için dağıtılan sürüm 2.19.298 iken iOS kullanıcıların için getirilen versiyon 2.19.110.20 olarak belirlendi. 

WhatsApp vergisi geldi!WhatsApp vergisi geldi!

Kullanıcılara grup eklenme özelliği konusunda geniş yetki sunan yazılım, kara liste uygulamasını da beraberinde sunuyor. Bu uygulama, rahatsız edilen kullanıcıların daha rahat bir iletişim sağlamasını ve rahatsız eden kişilerin önünü kesmesi için olanak sağlıyor. Böylece kara listeye alınan kullanıcılar, istenmeyen kullanıcıları herhangi bir gruba ekleyemeyecekler. 

Ayrıca rehberde kayıtlı olmayan kullanıcılar için de geçerli olan bu 2 sistem, dolandırıcılığın da önüne geçmiş olacak. Grup sohbetine katılım sağlamak için bir davetiyeye ihtiyaç duyacaksınız. Bahsi geçen yeniliğe ulaşmak için takip etmeniz gereken yol şu şekilde: Ayarlar> Gizlilik> Gruplar

Belirtilen bu güncellemeyi yapmış olduğunuz halde gruplar ile ilgili ayarları göremiyorsanız, WhatsApp uygulamasını silip tekrar yüklemeniz gerekmektedir. 

Eğer "Herkes" seçeneğini kullanırsanız gruplara eklenmek için özel bir davetiye almayacaksınız ve bu sayede herhangi bir gruba anında ekleneceksiniz. Fakat "Kişilerim" seçeneğini seçerseniz, rehberinizde bulunan kişiler gruplara ekleyebilecekken rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler özel bir davetiye gönderecekler. 

Bu özellik haricinde rehberinizde kayıtlı olan kişilere müdahalede bulunabileceğiniz bir özellik de bulunuyor. Bahsedilen bu özellik sayesinde rehberinizde kayıtlı olan ancak sizi bir gruba eklemesini istemediğiniz kullanıcıları da bu gruba ekleyerek grup tekliflerini yok sayabilirsiniz. 

 

 

 


WhatsApp'ın bir sonraki güncellemesiyle birlikte gelecek yeni özelliklerWhatsApp'ın bir sonraki güncellemesiyle birlikte gelecek yeni özellikler

PAYLAŞ