WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında - Haberler - indir.com

WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 18:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Uzun zamandır kullanıcıların sabırsızlıkla bekledikleri WhatsApp çoklu cihaz desteği için yeşil ışık yakıldı. Telegram ile büyük rekabet halinde olan WhatsApp, bu alandaki liderliğini en yakın rakibi olan Telegram'a kaptırmak istemiyor. Facebook'un çatısı altında hizmet veren yazılım adına neler değişecek?

WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında

COVID-19 salgını yüzünden evinde kalan kullanıcıları düşünen popüler mesajlaşma servisi, görüntülü grup görüşmelerindeki kişi sayısını değiştirmişti. Artık bu görüşmelere en fazla 8 kullanıcı katılabiliyor. Bu sayı eskiden 4 kişiydi.

WhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kestiWhatsApp mesaj sınırlaması viral mesajların önünü kesti

WhatsApp yönetimi, birçok kullanıcının kendi iletişimini mobil cihazlar ile sağlaması nedeniyle yenilikler konusunda oldukça aktif. Bu bağlamda çoklu cihaz desteği üzerinde çalışmalar yapan WhatsApp, isteneni yapıyor.

Şimdilik deneme aşamasında olan bu özellik, kullanıcıların WhatsApp kullanımlarında değişiklik yaratacak. Bu yenilik, işlevsel mesajlaşma hizmetinin aynı anda iki ayrı cihaz üzerinde kullanılmasına olanak sağlayacak. Böylece farklı bir cihaz üzerinde oturum açıldığı zaman ilk cihazdaki oturum kapatılmayacak. Özelliğin ne zaman aktif olacağı henüz bilinmiyor.

Çıkış gününden beri iki farklı cihazda kullanıma izin vermeyen WhatsApp, yeni sistemde önceliği kullanıcıya verecek. İkinci bir oturum dahil etmek isteyen kullanıcıya mobil veri ya da Wi-Fi kullanımı seçeneği sunulacak. Mobil veri seçildiği taktirde "büyük miktarda kullanım yapılabilir" uyarısı ekranlarda yer alacak.

Buna ek olarak kaybolan mesajlar konusunda da çalışmalar yapan WhatsApp, Snapchat’te yer alan bir özelliği de bünyesine katacak. Artık kullanıcılar mesajların ne kadar süre içinde silineceğine karar verebilecek.

Bu süre 1 gün, 1 hafta veya 1 ay gibi seçeneklerden oluşacak. Son olarak bu özelliğin de deneme sürecinde olduğu aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Henüz bu sistemin ne zaman geleceği hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil.


WhatsApp kullanıcılarının kredi çekmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyorWhatsApp kullanıcılarının kredi çekmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ