WhatsApp Business’a QR kodla katılım özelliği geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp Business’a QR kodla katılım özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Facebook platformunun mesajlaşma platformunu kurumsala taşıdığı WhatsApp Business'a yeni çıkartmalar ve numaraya gerek kalmadan QR kod ile beraber katılım eklendi. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi, uygulama geliştiricilerinin de yeni özellikler tanıtmasını sağladı. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu, son dönemlerde işletmeler için sunduğu WhatsApp Business için bir takım yenilikler tanıtıyor. Facebook'un bu platform için yaptığı son yenilikler QR kodların erişimi ve kullanımı genişleyecek gibi gözüküyor. Facebook bünyesinde yer alan bu mesajlaşma platformu, Business kulalnıcılarına özel olarak bir takım yenilikler ekledi. Bu çıkartmalar, WhatsApp'ı iş kapısı olarak kullanan kişilerin fazlasıyla işine yarayacak gibi gözüküyor.  

QR kodlarıyla erişim daha hızlı

WhatsApp Business platformuna eklenen çıkartmalar dışında gelen bir diğer önemli özellik QR kodları için oldu. Artık müşteri desteği için WhatsApp Business aracılığıyla bir işletmeye başvurmanız gerektiğinde, manüel olarak telefon numarasını girmek yerine, bir karvizite, internet sayfasına veya herhangi bir yerde bulunan QR kod aracığıyla ulaşmak mümkün olacak. Bu QR kodu kullanmak için WhatsApp Business uygulamasını ya da API'sini kullanmanız gerekiyor. 

iOS'a WhatsApp Business uygulaması geliyoriOS'a WhatsApp Business uygulaması geliyor

Aylık olarak 50 milyon kullanıcıya hitap eden WhatsApp Business, geçtiğimiz ay Brezilya'da platform üzerinden para gönderme özelliğini hizmete açmıştı ancak bir süre sonra Brezilya yetkililer tarafından rekabet kaygıları nedeniyle duyurulmuştu. Bunun dışında ise pek çok kişinin ilk pazar olacağı düşünüldüğü Hindistan, halihazırda WhatsApp Business üzerinden para gönderme işlemine izin veriliyor. Facebook, WhatsApp’ın kurumsal şirketlere daha fazla odaklanmasını sağlayarak bu alanda bir gelir elde etmek istiyor. İlerleyen günlerde milyarlarca akıllı telefonda bulunan bu mesajlaşma uygulamasıyla anlık para gönderimlerinin yapılacağını görmek mümkün olacak. WhatsApp Business, her geçen gün daha farklı özelliklerle gelişen ve birbirinden farklı özelliklere kavuşarak gelişmeye devam ediyor. 


İlgili uygulamalar
WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!
WhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyorWhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyor
WhatsApp Business yakında bir açılış ekranına sahip olacakWhatsApp Business yakında bir açılış ekranına sahip olacak

PAYLAŞ