WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, gündemden düşmek bilmiyor. Son olarak KVKK tarafından inceleme başlatılan WhatsApp için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince 2 milyon TL para cezasına çarptırılabileceği ortaya çıkmıştı. Ayrıca bazı kaynaklara göre BTK lisansı da yer alamayan uygulamanın engellenme ihtimali de gündeme geldi. WhatsApp, sadece Türkiye değil dünya için de son günlerde yaptığı güncellemeler ile adeta gündem olmaya devam ediyor. Şirketin güncellenen Gizlilik Sözleşmeleri, beraberinde birçok tartışmaya da sebep olmuş ve WhatsApp ise yanlış anlamaları önlemek için birçok açıklamalar da bulunsa da, Facebook ve WhatsApp bu noktadaki resmi kurumlar tarafından incelenmeye başlandı.

WhatsApp, BTK tarafından engellenebilir

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturmaRekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma

Henüz geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurulu’nın Facebook hakkında resmen soruşturma başlattığını duyurması sonrasında, gerçekleşen toplantıda WhatsApp’ı gündeme alacağını duyuran Kişisel Verileri Koruma Kurulu, toplantı sonrasında yaptığı resmi açıklama ile WhatsApp hakkında resmi inceleme başlattıklarını ve sürece dair ise 8 Şubat’ta ise tekrardan bir değerlendirme yapılacağını belirtti. WhatsApp’ın bu veri güvenliğine yönelik yükümlülükleri  yerine getirmediği tespit edilirse ise 6698 sayılı kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince 2 milyon TL idari para cezası ile karşılaşacak.

Bazı haber sitelerine göre ise bir sonraki hamle olarak BTK olaya el alacak. İlgili kanuna göre 18.maddesi ile beraber Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan uygulamanın engellenmesi talep edilecek. Bu durumların sonlanması ile beraber WhatsApp’ın engellenmesi söz konusu olabilir diyebiliriz.


Whatsapp, eleştirilerin ortasında gizlilik politikasının bireysel sohbetleri etkilemeyeceğini savunuyorWhatsapp, eleştirilerin ortasında gizlilik politikasının bireysel sohbetleri etkilemeyeceğini savunuyor
Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyorMicrosoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor

PAYLAŞ