WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir - Haberler - indir.com

WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

TikTok ve WeChat yasakları hakkında başkanlık kararnameleri imzalayan ABD Başkanı Donald Trump, ünlü analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın geleceğini tehlikeye attı. Kuo, bu kararın Çinli Tencent firmasını da hedef aldığını ifade etti.

WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir

Çinli şirketler tarafından geliştirilen mobil uygulamaların ABD'nin ulusal güvenliğini ateşe attığını savunan Donald Trump, hiçbir ABD firmasının bu uygulamalar ile çalışmasını istemiyor. İlgili kararnameler 45 gün sonra yürürlüğe girecek.

Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyorApple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor

Bu yasaklar kişiler için de geçerli olacak. Microsoft ile Twitter’ın TikTok rekabeti gündeme damgasını vurmuşken Kuo tarafından yapılan bir araştırma gündemin seyrini farklı bir yöne çekmeyi başardı. 

TF International Securities firmasında görev alan araştırmacı, WeChat'e uygulanacak olan ambargonun iki senaryodan birisini mümkün kılacağını ifade etti. Buna göre eğer WeChat App Store'un hizmet verdiği bütün ülkelerde silinirse iPhone'un satışları yüzde 25 ile yüzde 30 arasında düşüşe geçebilir.

Buna ek olarak AirPods, iPad, Apple Watch ve Mac satışlarında da yüzde 15 ila yüzde 25 arası bir düşüş görülebilir. Diğer senaryo ise WeChat’in sadece ABD için hazırlanan App Store’dan silinmesi ile alakalı.

Kuo'ya göre eğer WeChat küresel bir ambargoya maruz kalmaz ise ve yalnızca ABD'de kullanılamaz hale getirilirse iPhone satışları sadece yüzde 3 ile yüzde 6 arasında düşüş yaşabilir. Diğer Apple ürünlerinin satışlarında ise yüzde 3'ten daha az bir düşüşe tanık olabiliriz.

Geçtiğimiz haziran ayında Apple'ın elde ettiği toplam gelirin yüzde 15'ini oluşturan Çin, bu firma için son derece önemli bir pazar olarak etkisini sürdürmeye devam ediyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ