Wear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyor - Haberler - indir.com

Wear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google’ın akıllı saatler için geliştirmiş olduğu işletim sistemi Wear OS, yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle korunmak adına yeni özelliklere sahip oldu. Bu yeni özellik sayesinde artık akıllı saatler, belli aralıklar ile kullanıcılara ellerinizi yıkamanız gerektiğini hatırlatacak. Koronavirüsle mücadelenin en önemli noktalarından biri hijyen oluyor. Bu noktada ellerimiz önemli bir konumda yer alırken, her gün birçok yere dokunduğumuz eller ile koronavirüs gibi zararlı virüsleri ağız yada burun yoluyla içeri alarak enfekte olmanız olası olabiliyor. Bu sebeple ise özellikle son dönemde uzmanlar tarafında da ellerin sıkça yıkanması gerektiğinin altı çiziliyor.

Bu konuya değinmek isteyen Google ise akıllı saatlerinde sunduğu işletim sistemi Wear OS’a yeni bir güncelleme sundu. Güncelleme ile sürekli kollarda bulunan akıllı saatin belli periyodik zamanlarla ellerinizin yıkanması gerektiğini hatırlatacak. Google yaptığı bu hamle ile kullanıcılarıan el yıkama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Android Wear, karşımıza 'Wear OS' olarak tekrar çıkabilirAndroid Wear, karşımıza 'Wear OS' olarak tekrar çıkabilir

Google Wear’dan el yıkama önerisi yapılacak

Wear OS işletim sistemine sahip akıllı saatler gün içinde elleri yıkamak için 40 saniyelik uyarılarda bulunacak. Bu uyarılar 3 saatlik ara ile kullanıcıların karşısına gelecekken V5.4.0 güncellemesi ile beraber özelliğin saatlere dahil olduğunu belirtelim. Tabi sürekli bir şekilde akıllı saatine uyarı gelmek istemeyen kullanıcılar için ise Google, özelliği devre dışı bırakma seçeneği de sunuyor. Yoğun tempoda çalışan ve elini yıkamayı unutan kişiler için oldukça işe yarar bir özellik olduğu düşünülüyor. Özellikle koronavirüse karşı hijyenin önemli olduğu şu dönemde etkili bir korunma olarak gözüküyor.

Koronavirüsten korunmak  için el yıkama alışkanlığının önemli bir rolü bulunuyor. Çevrede çeşitli noktaları elledikten sonra elleri sürekli yıkamak gerekiyor. Uzmanlara göre ise en az 20 saniye sabunla yıkanması gerekiyor. Dikket edilmesi bir diğer nokta ise market gibi kalabalık ortamlarda maske ve eldiven kullanılması gerekiyor.


Google Android Wear'ı  Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyorGoogle Android Wear'ı Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyor
Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi?Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi?

PAYLAŞ