Wayfair olayında yasal süreç başlatıldı - Haberler - indir.com

Wayfair olayında yasal süreç başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Wayfair skandalı ile ilgili olarak yeni bir açıklama yapıldı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından yapılan açıklamalarda yasal sürecin başlatıldığına değinildi. ETİD, söz konusu iddiaların ortadan kalkacağını düşünüyor.

Son birkaç gündür gündemin temel konularından bir tanesi Wayfair skandalı. Henüz net bir şekilde anlaşılamayan bu Wayfair skandalı, çok garip iddialar ile dolu bir olay. Bu iddialara kısaca değinmek gerekirse, Wayfair isimli bir e-ticaret sitesinin, fahiş fiyatlar ile çocuk ticareti yaptığı ve bazı ünlü isimlerin de bu sürece dahil olduğu belirtiliyor.

Google'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacakGoogle'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacak

Özellikle de sosyal medya üzerinde gündeme gelen bu olay, Wayfair ve Trendyol tarafından da reddedildi. Aslına bakacak olursak bu iddiaların daha çok komplo teorisi olabileceği düşünülüyor. Süreç, ilerleyen günlerde ne yol alır bilinmiyor fakat Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu'ndan bu konuyla ilgili bir açıklama geldi. 

ETİD tarafından yapılan açıklamalarda ABD'de patlak veren bu olayın Türkiye'ye de sıçramış olmasının üzüntüsünün yaşandığı belirtildi. ETİD'e göre söz konusu iddialar, ülkemizde parlak bir geleceği olan e-ticaret sektörünü töhmet altında bırakıyor. ETİD, e-ticaret sektörünü Türkiye'nin itici gücü olarak nitelendiriyor.

"Yasal süreç başlatıldı"

ETİD'in yapmış olduğu açıklamalar dikkate alındığı zaman e-ticaret platformlarına dolaylı olarak destek sağlandığı görülüyor. Çünkü yapılan açıklamalarda pazar yerlerinde satış yapan kişilerin milyonlarca müşteriye ulaşım sağladığı ve satmış oldukları ürünlerin fiyatlarını da kendilerinin belirlediği ifade ediliyor. Pazar yerlerinin fiyatlara müdahale edemediğinin ifade edildiği açıklamalarda platformların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğine dikkat çekiliyor.

ETID tarafından yapılan açıklamalara göre soru işaretinin kalmaması amacıyla yasal süreç başlatılmış durumda. Ayrıca söz konusu ürünler ile ilgili teknik incelemenin de yapıldığını belirten yetkili isimler, bazı veri girişi hatalarının tespit edildiğini ifade ediyorlar. Platformların, yasal süreç boyunca yetkililere yardımcı olacağından emin olduklarını belirten ETİD, iddiaların kısa süre içerisinde ortadan kalkacağına inandıklarını belirtiyor.



PAYLAŞ