Volkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecek - Haberler - indir.com

Volkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 14:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Volkswagen, Apple ve Tesla'nın izinden devam eden ve otonom sürüş için kendi üretimi, tüksek performanslı çipler kullanmayı hedef alıyor. 

Volkswagen, sürücüsüz otomobillerde şu an için endüstride standart bir şekilde kullanılan işlemcilere bağımlı kalmamak adına çalışıyor. Autublog tarafından yapılan haberlere göre şirket başkanı Herbert Diess, Handelsblatt'a verilen bir röportajda Volkswagen'in otonom araçlar için kendi yüksek performanslı yongalarını tasarlayacağının bilgisi verildi. Diess, mümkün olan en iyi donanımı geliştirmedi hedef alan ve bu kararın da Volkswagen'e kendi işlemcilerini tasarlana adına, "daha yüksek yetkinlik" kazandıracağını dile getirdi. 

Otomobil üreticisi bu yongaları kendisi üretmeyecek fakat patenti kendisine ait olacak. Şirketin yazılım bölümü Cariad, ilgili uzmanlığı geliştirmek adına büyümeye gidilecek. Volkswagen bu hareketli daha çevik, teknolojik açıdan da daha üstün bir firma durumuna gelmek adına gerçekleştiriliyor. Tesla ilk dönem içerisinde araçlarında standart NVIDIA donanımını kullanıyordu fakat tamamen otonom sürüş ve otomatik pilot alanında daha fazla kontrole sahip olmak adına kendi ürettiği yongalara geçiş yapmaya karar vermişti. Volkswagen 2025 yılına kadar sürücüsüz otomobilleri kullanıcıların beğenisine sunmayı planlamıyor, bu sebeple de firmanın tonga tasarımı çalışmasının sonuçlarını görmek adına bir süre beklemek gerekebilir. Fakat başarırsa, bu pazarda standart teknolojileri kullanan modellere göre bir avantaja sahip olacağı bir açıktır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek zamanlarda daha detaylı haberlerin gelmesi bekleniyor. 

 





PAYLAŞ