Vivo kendi işlemcisini geliştirecek - Haberler - indir.com

Vivo kendi işlemcisini geliştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden olan Vivo gelecekteki akıllı telefon modellerinde kullanabilmek için kendi yonga sistemini geliştirdiği bildirildi.

Apple, Samsung ve Huawei gibi kendi yonga setini geliştireceğini açıklayan Vivo, yonga setinde kullanacağı çiplerin marka tescilini de yaptırdı.

Merakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısıMerakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısı

Geçtiğimiz sene Eylül ayında “Vivo Chip” ve “Vivo SoC” ticari markaları için marka tescili yaptırdığı ortaya çıkan Çin merkezli teknoloji şirketinin kendi yonga setini geliştirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Şirketin geliştireceği yonga seti hakkında henüz detaylı bilgiler bulunmuyor. Bu nedenle ilk Vivo işletim sistemini taşıyan akıllı telefonun ne zaman piyasaya sürüleceğini söylemek oldukça güç. Ancak Vivo’nun kendi yongasını geliştirmesinin pek de şaşırtıcı olmadığı da bir gerçek. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene ABD ambargosu altına giren Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yaşadığı zorluklar Çinli akıllı telefon üreticilerini de tedirgin etmiş ve dışa bağımlılığı en aza indirmek için çalışmalara başlamalarına neden olmuştu.

Resmi olarak tanıtılan Vivo 6S 5G özellikleri ve fiyatı

Günümüzde ürettiği akıllı telefonlarda Media Tek, Qualcomm ve hatta Samsung işlemci yongalarını kullanan şirket, kendi işlemcisini geliştirene kadar piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarda yonga tedarik etmeye devam edecek.

Vivo’nun ürettiği çiğler için marka tescili yaptırmasıyla ilgili bir diğer iddia ise şirketin bu çipleri akıllı telefonlarda kullanmak üzere tasarlamadığı yönünde. Kendi çiplerini piyasaya sürdüğü diğer ürün yelpazesinde kullanacağı söylenen Vivo’nun işlemci planları ancak ilerleyen aylarda netleşecek gibi duruyor.
 


Vivo gelecekteki akıllı telefonları için yeni bir kamera patenti aldıVivo gelecekteki akıllı telefonları için yeni bir kamera patenti aldı
Resmi olarak tanıtılan Vivo Y30 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Vivo Y30 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ