Vine'ın Varisi Byte Kapalı Beta Testine Girdi - Haberler - indir.com

Vine'ın Varisi Byte Kapalı Beta Testine Girdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 22:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamaları hayatımızın büyük bir bölümünü kapsıyor. Son dönemlerde en yayın olan uygulamalar arasında, Instagram, TikTok ve Snapchat olsa da bir zamanlar tüm bunları geride bırakan Vine uygulaması vardı. Vine günümüzdeki YouTube ünlülerinin bir çoğunun çıkış kaynağı olmuştu. Ancak 2017 senesinde Vine, Twitter tarafından kapatılmıştı. 

2012 senesinde Vine uygulaması, Twitter tarafından satın alınmıştı. 2016 da konuşlan kapatma ise 2017 senesinde gerçekleşmişti. Gerekçe olarak ise Twitter yetkilileri Vine'dan 103 milyon dolar zarar ettiklerini ve bu nedenden dolayı da küçülmek istediklerini söylemişlerdi. Vine uygulamasının kapatılmasıyla da sosyal medya uygulamalarında oluşan boşluğu Instagram ve Snapcaht yeni güncellemelerle kapatmayı başarmıştı. 

Vine'ın Devam Platformu Geliyor OlabilirVine'ın Devam Platformu Geliyor Olabilir

Dom Hofmann ise Twitter tarafından kapatılan Vine uygulamasının Byte adıyla geri döneceğini açıklammıştı. Merakla beklenen uygulamanın gerçekten çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu ki, Dom Hofmann TechCrunch'a göre kapalı beta için 100 davetiye gönderdi. Bu sorunun cevabı için aslına bakarsanız oldukça açık bir yanıt. Bu doğrultuda Byte uygulamasının deneme aşamasında olduğu fikrini öne sürmek yanlış olmaz.

Efsane Uygulama Vine'ın Dönüşü Kesinleşti

Vine Gibi Ama Daha Farklı

Hoffmann'nın paylaştığı görüntülerde yeni uygulama olan Byte, Vine ile oldukça benzer özellikler taşıyor. Ancak döngü videolar yerine dikey videolar bulunuyor. TechCrunch'a göre şuan ki sürüm sadece direkt olarak video yüklemeye izin veriyor. Galeriden video yüklemeye izin vermiyor ancak videoyu kaydetmeyi destekliyor. Uygulama videoları beğenmeyi ve yorum yapmaya açık olsada takip seçeneğine şuan da açık değil. Eksik işlevlerin ise en kısa zamanda çalışmalarla tamamlanacağı söyleniyor.

Şuan da sosyal medya uygulamalarının kullanıcı kitlesini düşünürsek Byte'ın yenilikçi yaklaşımıyla ses getirecek özelliklerini ön plana çıkarması gerek. Hoffmann Vine döneminde olan hatalardan ders çıkardıklarını ve ilk önceliklerinin içerik üreticilerinde olduğunu söylüyor. Vine'dan direkt para kazanmayan kullanıcılar geçmişte Youtube ve benzeri platformlara geçiş yapmaları Vine'nın hızlı bir şekilde çökmesine neden olmuştu.

Instagram ve Snapchat arasında kendine yer edinmeyi amaçlayan Byte'ın ise bunun için geç kalıp kalmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ancak öne çıkmak için Byte'ın çok daha fazla çalışması gerektiğini de söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Vine'ın Yeni Uygulaması Byte, İçerik Üreticilerine AçıldıVine'ın Yeni Uygulaması Byte, İçerik Üreticilerine Açıldı
Vine Kurucusu Colin Kroll Hayatını KaybettiVine Kurucusu Colin Kroll Hayatını Kaybetti

PAYLAŞ