Vine Kurucusu Colin Kroll Hayatını Kaybetti - Haberler - indir.com

Vine Kurucusu Colin Kroll Hayatını Kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasada bulunan Vine ve HQ Trivia gibi popüler uygulama yapımlarını duymayanınız yoktur. Bu uygulama kurucularından olan Colin Kroll henüz 35 yaşında hayatını kaybetti. TMZ ve The Daily Beast gibi kaynaklardan gelen bilgilere göre ünlü isim New York’ta yer alan dairesinde ölü bir şekilde bulundu. Kroll’a ulaşamayan kız arkadaşının endişeleri sonrasında evine gidildiği ve ölü olduğu ortaya çıktığı ifade ediliyor. Bu kapsamda ölüm nedeni olarak ise bu genç girişimcinin aşırı dozda uyuşturucu kullanımı sebebi ortaya çıkıyor. Kroll ve arkadaşları 2012 yılında kurmuş oldukları Vine platformunda 2014’e kadar teknoloji şefi ve genel müdür görevinde bulundu. 2014 yılında kurucu ortak olan Dom Hofmann’ın Twitter’dan ayrılmasından sonra sorumluluğu Kroll üstlenmiş ve daha donra Twitter mecrasının da fazla bir ömrü sürmemişti.

Vine Kurucu Ortağı Hayatını Kaybetti

Vine Geliştiriclerinden Yeni Canlı Bilgi Yarışma UygulamasıVine Geliştiriclerinden Yeni Canlı Bilgi Yarışma Uygulaması

Kroll’dan bir süre sonra ise Vine’ın diğer kurucusu olan Rus Yusupov ile beraber HQ Trivia adlı canlı bilgi yarışma platformu kuruldu. Bu platformda tıpkı Vine gibi dikkatleri çekmiş ve kısa bir süre içerisinde piyasayı domine eden bir isim olmuştu. Fakat Kroll’un Twitter görevi esnasında yapmış olduğu kadınlara karşı uygunsuz davranışları raporlarda ortaya çıkmış ve bu durum sonrasında ise HQ Trivia da yatırımcılarından fon bulma noktasında sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda HQ Trivia’nın da kullanıcı tabanı küçülmeye başlamış ve Kroll’a yönelik şikayetler bir hayli artmıştı.

Diğer yandan ise uygulama yelpazelerini genişletmeyi hedefleyen Kroll ve ekibi Ekim ayı içerisinde HQ Words adlı bir oyun daha yayınladı. Hem HQ Trivia hem de Vine platformlarında yer alan Colin Kroll’un hayatını kaybetme haberinin ardından bir diğer kurucu ortağı olan Rus Yusupov tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Kroll’u daima nazik ruhu ve büyük kalbiyle hatırlayacağını ve kendisinin çalışmalarını daha iyi yere getireceğini ifade etti.


İlgili uygulamalar
Vine Uygulaması Tekrardan CanlandırılacakVine Uygulaması Tekrardan Canlandırılacak
Efsane Uygulama Vine'ın Dönüşü KesinleştiEfsane Uygulama Vine'ın Dönüşü Kesinleşti
Vine'ın Devam Platformu Geliyor OlabilirVine'ın Devam Platformu Geliyor Olabilir

PAYLAŞ