Viber indirme sayısı 1 milyarı aştı! - Haberler - indir.com

Viber indirme sayısı 1 milyarı aştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-26 18:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

WhatsApp, Messenger, Telegram gibi platformlar gibi pek de popüler olmayan Viber, indirime sayısı ile büyük bir başarıya imza attı. Viber nedir, nasıl kullanılır, hangi özellikler üzerine kuruludur?

Video platformu, indirme sayısı ile oldukça büyük bir başarı elde etti. Özellikle de korona virüs salgını sürecinde oldukça popüler bir hale gelen Viber, 1 milyardan daha fazla kullanıcı tarafından indirildi. Konuyla ilgili olan tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. 

Android ve iOS için Viber Uygulaması GüncellendiAndroid ve iOS için Viber Uygulaması Güncellendi

Viber, 1 miyarın üzerinde indirme sayısına sahip

Anlık mesajlaşma platformu denildiğinde ilk akla gelen isimlerin başında gelen WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Telegram ve Signal geliyor. Bu platformlar her ne kadar oldukça yaygın olarak değerlendiriliyor olsa da arkadaşlarınızı ve ailenizle iletişim kurmak adına kullanabileceğiniz bir platform daha vardır. Viber, dünya genelinde çok fazla kullanılan bir anlık mesajlaşma platform değil ancak, ancak yavaş yavaş gelişerek de büyük bir başarının sahibi oldu. Sohbet uygulaması, Android platformunda 1 milyar indirme sayısının üzerine çıkarak Google Mesajlar, Telegram ve Snapchat gibi uygulamaların arasında yerini aldı. Popülerlik elde eden anlık mesajlaşma uygulamasının indirilme sayısı korona viirüs salgınının ardından önemli miktarda artış gösterdi. Salgın sürecinde zamanının çoğunu evde geçiren insanlar, arkadaşları ve aileleri ile görüşmek adına görüntülü konuşma hizmetlerini kullanmaya başladı. Viber'de bu sayede ön plana çıkmaya başladı. 

Viber nedir?

Viber platformu, diğer platformlar kadar yaygın olarak kullanılmadığı için akıllara "Viber kullanımı tehlikeli mi?", "Viber nedir, nasıl kullanılır?" gibi pek çok soru getirebilir. İlk olarak 2010 yılında Skype'a rakip olarak kullanıcıların karşısına iOS cihazlar için çıkarılan uygulama, 2012 yılında ise Android platformlarda da yerini aldı. Bir milyar indirme sayısının üzerine çıkarak büyük bir başarı elde eden platformda anlık mesajlaşma, sesli sohbet ve görüntülü görüşme desteği yer alıyor. 250 kişilik grup sohbeti özelliğine sahip olan bu platformda konuştuğunuz kişilere sesli mesaj, çıkartma, fotoğraf, video, dosya ve emoji gönderebilirsiniz.

Kısa süre içerisinde popüler olmayı başaran uygulama, metin mesajlarını, görüntülü ve sesli aramaları, fotoğrafları, videoları ve grup sohbetlerini şifreleme özelliğine sahiptir. Bu sayede kullanıcılar uygulama içerisinde güvenli bir şekilde iletişim kurabilirler. Platformda aynı zamanda gizli sohbet özelliği de bulunuyor. Bu özellik ile beraber mesajlaşma ekranında bazı sohbetleri gizlemeniz de mümkündür. WhatsApp uygulamasına alternatif uygulama arayan kullanıcılar, Viber'i tercih ederek kullanmaya başlayabilir. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bu kaliteli mesajlaşma uygulaması pek çok alanda kullanabileceğiniz özellikler sunar. 

 


İlgili uygulamalar
Viber Kendini Yok Eden Mesajlar Nasıl Gönderilir?Viber Kendini Yok Eden Mesajlar Nasıl Gönderilir?
WhatsApp'ı Bırakıp Viber Kullanmanız için 5 NedenWhatsApp'ı Bırakıp Viber Kullanmanız için 5 Neden
Android'te Viber Durduruldu Hatası ve ÇözümüAndroid'te Viber Durduruldu Hatası ve Çözümü

PAYLAŞ