Uzayın derinliklerinden radyo sinyali alındı - Haberler - indir.com

Uzayın derinliklerinden radyo sinyali alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 15:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde uzay ile alakalı pek çok haber yapılır oldu. Gerek süper güç devletlerin sürekli yaptığı uzay keşifleri olsun, gerekse uzaydan alınan yeni bilgiler olsun gündemimizi sürekli dolduruyor. Karşınıza gene bir uzay haberi ile çıktık. Ancak bu defa bu uzay haberi diğerlerinden faklı. Çünkü uzayın derinliklerinden tekrarlı radyo sinyalleri tespit edildi. 

Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, yaklaşık 1,5 milya ışık yılı uzaklığındaki bir kaynaktan radyo sinyali aldıklarını ifade ettiler. Gelen sinyallerin, Okanagan Vadisi'ndeki CHIME (Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalama Deneyi) isimli radyo teleskobu ile tespit edildiği ifade edildi. Kanada'da bulunan British Columbia Üniversitesi'ndeki astrofizikçi Ingrid Stairs, uzayın derinliklerinde buldukları dalgalardan daha fazla dalga olabileceğinin altını çizerek daha fazla kaynak saptadıkça bu sinyallerin nereden geldiğini araştırıyorlar Aynı zamanda bilim adamları bu dalgaların neyin sebep olduğu ile ilgili olarak şimdilik çok fazla bir bilgi olmadığına dikkat  çekti. Güçlü radyo dalgaları ilk defa 2007'de Avustralya'daki Parkes radyo teleskobu tarafından tespit edilmişti. 

Türkiye Uzay Ajansı KurulduTürkiye Uzay Ajansı Kuruldu

45 x 40 cm boyutlarındaki araç uzay keşfine çıkacak 

Uzay haberlerinin ardı arkası kesilmiyor

Bugünlerde uzay haberleri çok fazlasıyla yayınlıyoruz. Öyle görünüyor ki daha çok fazla haber yapmaya devaam edeceğiz. Özellikle ülkelerin Mars'a ulaştığı günlerde yapacağımız haberler sanırım çok fazla olacak. Bakalım hep birlikte göreceğiz. Peki sizce uzaylılar var mı? Uzay filmlerinde olduğu gibi birgün dünyamızı istila etmek için gelecekler mi? 


İlgili uygulamalar
SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdiSpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi
Elon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldüElon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldü

PAYLAŞ