Ünlü Youtuber Deli Mi Ne?, Televizyon kanalına açtığı davayı kazandı - Haberler - indir.com

Ünlü Youtuber Deli Mi Ne?, Televizyon kanalına açtığı davayı kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 15:33:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

“Deli Mi Ne?” İsimli YouTube kanalının sahibi yaklaşık 15 ay öncesinde bir televizyon kanalına dava açmıştı. Tazminat davası açan “Deli Mi Ne?”nin davası bugün itibariyle nihayete erdi.

Popüler içerik platformu olan YouTube’nin ünlü içerik üreticisi “Deli Mi Ne?” kanalının sahibi, bir televizyon kanalına dava açmışlardı. Davanın nedeni ise televizyon kanalının içerik üreticisinin videolarını üst üste üç kez izinsiz bir şekilde yayınlamıştı. Hem videoları yayınlayan, hem de yer yer videoyu yorumlarken hakaretlerde bulunan kanala açılan dava yaklaşık olarak 15 ay sürdü.

YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?YouTube URL’lesi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Mahkeme tarafından verilen karara göre dava sonucunda “Deli Mi Ne?” kanalının sahibi açmış olduğu tazminat davasını kazandı. “Deli Mi Ne?”, takipçilerine YouTube kanalındın bir video paylaşarak duyurdu. Kanalın sahibi olan Fester Abdü, kanala dava açmadan önce önlerine birçok zorluk çıktığının altını çizerek, dava öncesinde uzlaşmayı denediğini ve bunun için kanalla görüşme yaptığını açıkladı.

Avrupa Birliği'nden Çok Tartışılan Telif Yasasına Onay

Kanal uzlaşmayı redetti

YouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi

Ancak uzlaşamaya gittiğinde beklediği tepkiyi alamayan hatta kanaldan ağır ithamlarla karşılaşan Fester Abdü, televizyon kanalının kendisine, kazanamayacaklarını ve hatta bununla birlikte rezilde olacaklarını söylediklerini ve ardından da uzlaşmayı tamamen reddettiklerini dile getirdi.

Fester Abdü ise, kanaldan aldığı bu tepkinin üzerine ilki telif hakkı, ikincisi ise maddi, manevi tazminat davası açtığını açıkladı. Zorlu ve uzun süren dava sürecinin ardından ise, mahkeme tarafından haklı bulunan Fester Abdü, toplamda 1 milyon 434 bin TL’lik açmış olduğu tazminat davalarını kazandı. Dava sürecinin başlarında ekip olarak korktuklarını ancak haklı oldukları için buna da güvendiklerini dile getiren Fester Abdü herkese haklı oldukları konularda savunması gerektiğini söyledi.

Tazminat davasını kazanan Fester Abdü, kazanmış olduğu parayla, Türkiye’de Holloywood tarzında film stüdyosu kuracağını ve bu şekilde de yeteneği olan herkes için iş alanı oluşturacağını dile getirdi.

 


İlgili uygulamalar
YouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye AlıyorYouTube Eski Müzikleri Düzenlemeye Alıyor
YouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladıYouTube yeni telif hakkı koruma sistemini açıkladı

PAYLAŞ