Ünlü yatırımcı Warren Buffet, Fintech Paytm'e yatırım yaptı - Haberler - indir.com

Ünlü yatırımcı Warren Buffet, Fintech Paytm'e yatırım yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-28 15:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Hindistan’da yayınlanan gazetelerde öğrendiğimiz bilgiler sonucunda Warren Buffet’ın ekibi Paytm’e 285 milyon Dolar değerinde yatırım yapmak için kolları sıvıyor.

Dünyada en iyi yatırımcı kim diye sorsak büyük bir çoğunluk Warren Buffet’i gösterir. Berkshire Hathaway, edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Hindistan merkezli dijital ödeme girişimi ve online finansal servisler firması Paytm’e yatırım yapacağını öğrendik. Hindistan’da yayınlanan gazetelerde öğrendiğimiz bilgiler sonucunda Warren Buffet’ın ekibi Paytm’e 285 milyon Dolar değerinde yatırım yapmak için kolları sıvıyor. Bahsi geçen 285 milyon Dolar değerindeki yatırımın bir kısmı Paytm’in çatı şirketi olan One97 Communications’a yapılacağı düşünülüyor. Hindistan’ın lider mobil internet şirketi olan Paytm’e yapılacak olan yatırım çatısı altında bulunan başka şirketlere de paylaştırılacak.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan Berkshire Hathaway, şirket için büyük önem arz eden söz konusu yatırımda anlaşma sağlanmış durumda.  

Daha önceden Paytm’e yatırım yapan yatırımcıların yatırımları da Hindistan gündeminde bir hayli konuşulmuştu. Hatırlayacağınız üzere e-ticaret devi olan Alibaba, 2017 yılında Paytm’e tam 177 milyon Dolar değerinde yatırım yapmıştı. Alibaba’nın finans sağladığı şirketi Ant Financial da daha önceden yaptığı yatırımla One97’nin yatırımcıları arasında yerini alıyor. Ayrıca bir diğer önemli yatırımcı olan Japon SoftBank da Paytm’a yatırım yapan önemli yatırımcılar arasında safını alıyor. Şu an da ise Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan Berkshire Hathaway, şirket için büyük önem arz eden söz konusu yatırımda anlaşma sağlanmış durumda.  

Warren Buffer %3 ile %4 hisseye sahip olabilmek için 285 milyon Dolar ile 356 milyon Dolar değerinde rakamı gözden çıkarması gerekecek.

Yapılacak yatırımı kabul eden ve anlaşmayı sağlayan şirket, Warren Buffet’i One97’nin %3 ile %4 arasında hisse satın alacak. Yapılacak yatırım ile şirketin değeri 10 milyar Dolara ulaşacak. Warren Buffer %3 ile %4 hisseye sahip olabilmek için 285 milyon Dolar ile 356 milyon Dolar değerinde rakamı gözden çıkarması gerekecek. Bu rakamlar resmi olmamakla beraber ilerleyen günlerde kesin bir sonuca bağlanmış olacak. İlerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Bizi okumaya ve takipte kalmaya devam edin.





PAYLAŞ