Ünlü optik medya üreticisi Verbatim satıldı - Haberler - indir.com

Ünlü optik medya üreticisi Verbatim satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 10:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz dönemlerde oldukça büyük ilgi ile takip edilen ve başarılı faaliyetler içerisinde hareket eden fakat artık yavaş yavaş depolama ürünlerine geçiş yapan Verbatim beklenen başarıyı elde edemedi. Şöyle ki Verbatim, Mitsubishi iştirakini satarak küçülmeye gittiğini gösterdi. Bu sektörde teknoloji dünyasını değerlendirmek gerekirse teknolojik gelişmeler sayesinde çok kısa zamanda bantlı kaset ve disketlerden CD formatına sonrasında DVD formatına ve ardından da Blu-ray formatına geçiş süreçleri yaşandı. Hızla yaşanan abu radikal değişimler beraberinde elbette ki önemli çıkışları da getirdi. 

Şirket üretimi sonlandırıyor

Geçtiğimiz günden bugüne kadar çeşitli alanlarda üretim yapan şirket yaşanan değişiklikler sebebiyle üretime son verme kararı aldıklarını açıkladı. Gelişim dönemlerinde yaşanan değişiklikler nedeniyle geçtiğimiz yıllar içerisinde Rask, TDK, Maxell ve buna benzer daha birçok dev teknoloji şirket oprtik medya üretiminden çıkma kararı aldıklarını açıklamak zorunda kaldılar. Mitsubishi Chemical şirketi de oldukça uzun bir süredir elinde tuttuğu Verbatim markasını satması ile beraber küçülmeye gittiğini göstermiş oldu. Verbatim şirketi optik medya üretimi sektöründe lider firma konumundayken sonrasında ise USB bellek, SSD, şarj istasyonu gibi farklı sektörlere de giril yaparak uzun bir süre varlığını sürdürmeye yönelik hareket etti. Fakat buna rağmen eski gücünü elde edemedi. 

Mitsubishi, alt markasını tüm patentleri ile beraber CMC şirketini sattı. Bu satış işlemleri içerisinde, disk teknolojileri ve çeşitli kaplama yöntemleri ile beraber birbirinden farklı patent bilgileri yer alıyor. Şöyle ki hatta, Verbatim şirketi bir ara 3D filament üretimi işlerine giriş yaptı. Verbatim şirketinin optik medya üretimini de bir süredir CMC yapıyordu. Ortaklık adı altında zaten halihazırdaki patentler kullanılıyordu fakat şimdi yapılan yenilikler sayesinde tamamen kendi bünyesine geçiş yapmış oldu. Satış işlemi 32 milyon dolar ile gerçekleşti. Teknolojik gelişmeler ile beraber bazı şirketler ipin ucunu yakalayıp yükselirken bazı şirketler ise düşüş yaşayarak büyük kayıplar yaşadılar. Düşüş yaşayan şirketlerden biri de Mitsubishi'nin yan şirketi olan Vertabim yaşadı. Çeşitli sektörlere de dahil olarak eski gücünü kazanmaya yönelik çalışmalar içerisine girmiş olsa da rakiplerinin karşısında gücünü kaybeden şirket satılma durumu ile karşı karşıya geldi. Satış işlemlerinin gerçekleşmesi ile beraber şirket küçülme kararı aldığını göstermiş oldu. 

 





PAYLAŞ