Linux sistemler için oynayabileceğiniz oyunlar arıyorsanız sizler için hazırladığımız ücretsiz oynayabileceğiniz en iyi 10 Linux oyuna göz atabilirsiniz.  

1. Wakfu

Mizahla savaşı harmanlayan Wakfu, kendine has bir hayatı olan MMORPG türünde bir oyun. Guild Wars gibi oyunları sevenlerin tercih edebileceği Wakfu aynı zamanda eğlenceli yapısıyla dikkat çekiyor. MMORPG’ye farklı bir yaklaşım getiren oyun, sınıf dengeleme ve işçilik gibi alanlarda değişiklikler içeriyor. MMORPG’lerde yeniyseniz, Wakfu bu oyun türüne giriş için ideal bir seçim olacaktır.

2. Freeciv

Medeniyet gibi popüler bir oyuna ücretsiz ve açık kaynak bir alternatif arıyorsanız Freeciv, deneyebilirsiniz. Medeniyetinizi ve bölgenizi kontrol ederken maddi, askeri ve bilimsel olarak gelişmeniz gerekiyor. Çok oyunculu deneyim kazanabileceğiniz ağ modu da Freeciv için avantajlar arasında. Freeciv 1996 yılında piyasaya sürüldü. Medeniyet 2 ile oynanışı açısından çok benzeyen oyunu Solaris, Amiga OS gibi farklı işletim sistemlerinde oynayabileceğiniz gibi Windows ve Linux’ta sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

https://youtube.com/watch?v=cpOaHxsLTwM

3. Dota 2

Steam’de en çok oynanan oyunlardan birisi olarak dikkat çeken Dota 2, geniş kahraman, yetenek ve silah seçenekleriyle dikkat çekiyor. Bu kadar popüler bir oyunda, yeni bir oyuncu olarak oyuna dahil olmak gözünü korkutabilir. Fakat bu konuda bol bol pratik ve maç ile oynanışı öğrendikten sonra yeteneğinize bağlı olarak oyunda kolayca ilerleyebilirsiniz.

4. OpenTTD

1995 oyunun açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve büyük bir ilgi gören Transport Tycoon Deluxe üzerine geliştirilen OpenTTD, nakliyede para kazanmaya dayalı bir iş simülasyonu. Orijinal oyundaki çoğu özelliği daha da ileri seviyeye taşıyan OpenTTD, 255 oyuncuya kadar daha büyük haritalar desteği ile dikkat çekiyor. Gelişmiş bir kullanıcı ara yüzüne sahip olan oyunu yerel ya da online olarak çok oyunculu modda oynayabilirsiniz.

https://youtube.com/watch?v=N_YxYTT6DxU

5. Team Fortress 2

Team Fortress 2 (TF2), ücretsiz oynanabilen çok oyunculu birinci şahıs nişancı türünde. (FPS). Çok oyunculu nişancılar göz korkutucu olsa da, TF2 bu türe giriş yapmanızı kolaylaştırıyor.

https://youtube.com/watch?v=cmxm92QbbyA

6. OpenRA

Command & Conquer: Red Alert serisiyle benzerlik gösteren açık bir kaynak kodlu OpenRA, oyunun bir hayranı tarafından yaratıldı. Fakat kısa sürede büyük bir popülerlik yakaladı. Bu bakımdan Command & Conquer oyununu sevenler için dikkat çekici olabilir.

7. Robocraft

Başka birçok oyunculu aksiyon nişancı oyunu Robocraft, kendi özelleştirilebilir robotlarınızı oluşturmanıza ve online olarak diğer oyuncularla savaşmanızı sağlıyor.

8. Hedgewars

İlk olarak 2006 yılında piyasaya sürülen Hedgewars, eğlenceli yapısı ile sıra tabanlı strateji oyunları arasında yerini aldı. Sekiz adede kadar oyuncu desteği sunan oyunu tek başınıza, yerel ağdaki arkadaşlarınıza ya da online olarak oynayabilirsiniz.

9. Star Conflict

Uzay savaş MMO’sunda, galaksiler arası savaşlarda savaş pilotu olarak savaşta yerinizi alabilirsiniz. Temel olarak uzay gemilerindeki mücadeleyi içeren Star Conflict, PVP ve PVE savaşları, görevler, tek oyunculu ve çok oyunculu seçenekleriyle dikkat çekiyor.

10. SuperTuxKart

Açık kaynak kodlu, Super Mario Kart’a Linux alternatifi olarak yaratılan SuperTuxKart, en popüler Linux oyunlarından birisi. İlk olarak 2007’de piyasaya sürülen oyun Mario Kart olduğu gibi benzer bir oynanışa sahip. 

Linux İşletim Sistemi Uyumlu En İyi Steam Oyunları

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir