UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi - Haberler - indir.com

UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uluslar arası özel taksi şirketi olan Uber, dünyanın ilk uçan taksi uygulaması için belirlemiş olduğu pilot şehirleri açıkladı. Buna göre Dallas, Melbourne ve Los Angeles şehirleri bu yeni adım için ilk test şehirleri olacak. Kuzey Asya, Yeni Zelanda ve Avustralya Uber Bölge Müdürü olan Susan Anderson, Avustralya’nın Melbourne, ABD tarafında Dallas ve Los Angeles şehirlerinin uçak taksi uygulaması için pilot bölgeler olacağını ifade etti. Melbourne’deki test uçuşlarının 2020’de ve ticari uçuşların ise 2023 yılında başlayacağı ifade ediliyor.

UBER Uçan Taksi Dönemi Başlıyor

UBER ve Lyft Trafiğe Neden OluyorUBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor

Avustralya pazarında 2012 yılından beri yer alan UBER, o zamandan beri 3.8 milyondan fazla yolcuya sahip olmuş durumda. Bu yeni uçan taksi uygulamasının Melbourne şehrinden sonra yakın bir dönemde ise ülkenin diğer şehirlerinde de yer alması bekleniyor. Hükümetin önemli desteğinin olduğunu belirten Anderson, ‘‘Avustralya hükümetleri ulaşım ve gelecekteki taşımacılık teknolojisine, ileriye dönük bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu, benzersiz demografik ve coğrafi faktörlerin yenilik ve teknoloji kültürüyle birleştiğinde, Melbourne'ü Uber Air için mükemmel bir üçüncü pilot şehir yapıyor.’’ Sözlerini dile getiriyor.

Dikey kalkış ve iniş teknolojisine sahip olacak küçük ve elektrikli uçaklarla başlatılması bekleniyor. İlk etapta ise havaalanları, otopark çatıları ve helikopter pistlerinin kullanılacağı ifade ediliyor. Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği tarafından 2018’de yapılan açıklamada uçan taksi uygulamasının oldukça güvenli ve etkili bir çözüm olduğu ifade edilmişti.


İlgili uygulamalar
Uber Sürücüleri Susturan Özelliği GetirdiUber Sürücüleri Susturan Özelliği Getirdi
Uber'den Türkiye İçin Üzücü Karar AlındıUber'den Türkiye İçin Üzücü Karar Alındı

PAYLAŞ