Uber Türkiye'ye yeniden geldi - Haberler - indir.com

Uber Türkiye'ye yeniden geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Geleneksel taksi hizmetine alternatif olarak ortaya çıkan Uber, bildiğiniz üzere Türkiye kullanıma yasaklanmıştı. 24 Aralık tarihinde gelen bu yasak istinaf mahkemesinden geri döndü. Uber resmi Twitter hesabı üzerinden bugün itibariyle Türkiye'deki erişim engelinin resmi olarak son bulduğunu duyurdu. 

İstanbullular'a tekrar merhaba şeklinde Uber'den açıklama geldi

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesi Türkiye'de faaliyet gösteren Uber'e yönelik taksici topluluklarından eleştiriler yükselmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uber’e yasak getirileceğinin sinyallerinin verilmesinin ardından yerel mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda Uber'in faaliyetleri yasaklanmıştı. Bunun üzerine ise uygulama Türkiye'de erişime kapatılmıştı. Şirket ise Türkiye'de faaliyetlerine son verdiğinin bilgisini vermişti. 

Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!

24 Aralık 2020 günü istinaf mahkemesi Uber'e erişim engeli getiren mahkeme kararını hukukun getirilerine aykırı olduğunu savunarak bu kararı kaldırdı. Bu sayede Uber'e yeniden faaliyet gösterme hakkı tanındı. Bugün içerisinde ise Uber resmi Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklamada bulunarak 13 Ocak 2021’den itibaren Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak resmen kaldırıldığı açıklandı.

Uber nedir?

Yıllardır adı duyulan Uber hizmeti, sokaklarda görmeye alışkın olunan sarı taksilere alternatif olarak geliştirilen bir sistemdir. Uber ile kullanıcılar mobil uygulamadan gideceği yeri önceden belirleyip, yolculuğun ücreti hakkında önceden bilgi edinebiliyor. Ödemenin kredi kartı ile yapılabildiği için Uber şoförü ile iletişim kurmaya gerek kalmadan yolculuk tamamlanabilir. Uber hizmetinde kullanılabilmek için farklı araçlar kullanılabiliyor. Seyahat etmek için dilediğiniz araç türünü seçme hakkına sahipsiniz. 

Uber nasıl kullanılır?

Söz konusu bu hizmetten faydalanmak için Uber'in iOS veya Android uygulamasının akıllı cihazınızda bulunması gerekir. Üyelik oluşturduktan sonra Uber hizmetinden faydalanabilirsiniz. Burada gitmek istediğiniz konumu seçip gerekli işlemleri tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek işlem beklemek olacak. Bu süre zarfında ise etrafınızdaki bir Uber şoförü sizin ulaşım talep ettiğinizi görüp kabul edecek ve bulunduğunuz konuma gelerek sizi istediğiniz yere ulaştıracaktır. Yolcuğun sonunda ise şoförü puanlayacağınız gibi hizmetten memnun kaldığınız şoföre bahşiş dahi verebilirsiniz. Burada ki esas ayrıntı ise şoföründe yolcuları puanlayabiliyor olmasıdır. Puanı düşük olan müşterilerin talepleri şoförler tarafından kabul edilmeyebilir ya da görmezden gelinebilir. 

 


İlgili uygulamalar
Uber bir ülkede daha yasaklandı!Uber bir ülkede daha yasaklandı!
Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyorUber otonom araç testlerine yeniden başlıyor
Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacakZoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak

PAYLAŞ