Uber, Otonom Araç Teknolojisi İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı - Haberler - indir.com

Uber, Otonom Araç Teknolojisi İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük araba kiralama şirketi olan Uber, önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Yaşanan yeni gelişmeye göre şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi akşam itibariyle Japon SoftBank’ın otomobil üreticisi Toyota ve otomotiv komonent tedarikçisi Denso’dan 1 milyar dolarlık bir yatırım aldıklarının duyurusunu gerçekleştirdi. Yatırım detaylarına gelecek olursak Denso ve Toyota toplu olarak 667 milyon dolar ve SoftBank’ın ise 333 milyon dolarlık bir katkı sağladığı gözüküyor. Böyle bir anlaşma bir süredir beklenirken, özellikle şirketin otonom araçları için yapacağı hamle de oldukça faydalı olacak.

Uber’e Büyük Yatırım

Youtuber’a paylaştığı video ceza getirdi!Youtuber’a paylaştığı video ceza getirdi!

Bir süredir inişli ve çıkışlı bir aşamaya sahip olan Japon finansal ile otomotiv sektöründen UberATG’ye olan bir güven de tazelenmiş oldu. Baktığımız zaman şirket geçtiğimiz ay 49 yaşındaki Elaine Herzberg’i gösteren bazı açıklamalar yapmıştı. Uber, kapsamında otonom bir otomobilin karıştığı ilk ölümlü kazada ise suçlamalardan kaçındı ve hiçbirini kabul etmemişti. Otonom araçlar otomotiv piyasasındaki en fazla konuşulan problemlerinden birisi oluyor. Bu alanda Tesla gibi bir dev yer almazken, Apple şirketi bile otonom araçlar ile uğraşıyor.

Bu noktada ilerleyen dönemlerde otonom araçlar piyasasında oldukça iddialı rakipler ve rekabet göreceğiz. Uber ise şu anlık taksi sürücüleri olmadan Uber araçları sürebilmek için trafik sorunlarının kaldırılması gerektiğini düşünüyor. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde bu durumu devreye sokabilmek için trafik öncelikli problemler bulunuyor. İstanbul trafiği oldukça yoğun bir yer olduğu için otonom araçların büyük hasarlı kazalara sebebiyet verebilmesi düşünülüyor.


Uber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyorUber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyor
Uber'den şaşırtan açıklama : Taksiler ile ÇalışacağızUber'den şaşırtan açıklama : Taksiler ile Çalışacağız

PAYLAŞ