Uber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar etti - Haberler - indir.com

Uber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-05 20:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mobil bir uygulamanın yanı sıra ulaşım hizmetinde uluslararası olarak pazara giriş yapan Uber 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 3.81 milyar gelir sağladı. Geçtiğimiz seneye göre gelirini yüzde 30 oranında arttırmayı başaran şirket yine de 1.6 milyar dolar zarar etmekten kaçamadı. 

Uber'in şirket hisseleri geriliyor

San Francisco merkezli uluslararası ulaşım şirketi Uber, 2019 yılının üçüncü çeyreğinin mali tablosunu resmi olarak açıkladı. Hatırlarsanız Wall Sret Uber’in üçüncü çeyrekte 3.69 milyar dolar gelir elde edeceğine yönelik tahminini açıklamıştı. Ancak gelirini yıllık bazda yüzde 30 oranın arttırmayı başararak 3.81 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran Uber, Wall Street’in beklentisinin üzerine de çıktı. Hisse başına sadece 0,61 cent zararla kurtulan Uber, analistlerin 0,81 dolarlık zarar beklentilerine göre de oldukça iyi bir performans gösterdi. 

UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri BelirlediUBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi

 

Uber'in Yeni Yemek Servisi Uber Eats Nedir?

Gelir tahminleri ve hisse başına kazanç tahminlerinin üstüne çıkmayı başaran Uber üçüncü çeyrekte ne yazık ki zarar etmekten kurtulamayarak 1.6 milyar dolar zarar ederek, şirket hisselerinin de piyasa sonrası işlemlerde gerilemesine neden oldu. Yüzde 7’lik bir oranda oluşan bu gerileme Uber’in üzerindeki baskının devam etmesine yetecek gibi duruyor. Son dönemlerde yoğun bir baskı altında yoluna devam eden Uber’in hisseleri Mayıs ayından bu yana toplamda yaklaşık yüzde 30 oranında gerilemiş bulunuyor. 

2021 Uber için karlı olacak mı? 

Uber için şuan ki mali tablo ise şirketin biran önce kar ettirecek bir yol bulması gerektiğini gözler önüne seriyor. ABD’li şirketin CEO’su olan Khosrowshahi, Uber'in 2021 senesi boyunca FAVÖK bazında kar elde edeceğine inandığını açıkladı. Zorlu bir dönemden geçen ve zararını en aza indirmeye çalışan şirket hatırlarsanız Temmez ayında ciddi bir çıkarım yapmıştı. Temmuz ayından bugüne kadar 1000’nin üzerinde elemanın işine son veren Uber mevcut iş gücünün yaklaşık olarak yüzde 2’sini de kaybetmiş bulunuyor. 

Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

Ancak son dönemlerde Uber için yaşanan güzel gelişmelerden biri şirketin yemek dağıtım alanında da hizmet vermeye karar vermesi oldu. Dağıtım servisi olarak Uber Eats adıyla pazara giriş yapan şirket bu sayede geçtiğimiz yıla göre gelirini yüzde 64 oranında arttırarak üçüncü çeyreği 654 milyon dolarla kapatmayı başardı. Sektörde Grunhub, DoorDash ve Postmates gibi rakipleri olmasına rağmen bu oranla iyi bir başarı yakalayan Uber Eats şuanda dünya çapında 165 farklı şehirde faaliyet gösterse de şirket bu rakamı yakın zamanda arttırmayı planlıyor. Dağıtım hizmeti için her siparişten restorandan yaklaşık yüzde 30’luk bir komisyon alan Uber Eats, kuşkusuz şirketin en hızlı büyüyen ve yayınlaşan birimi. Ancak Uber’in gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için yine de bu alanca güçlü bir rekabet olduğunu unutmaması ve son çeyrekte kazancını arttırması gerekiyor. Şirketin akıbeti ile ilgili net bir grafik oluşması için Uber’in dördüncü çeyrek raporunu beklemek gerecek. Uber’le ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Uber 5 milyar dolar zarara uğradıUber 5 milyar dolar zarara uğradı
Uber'in satın alacağı teslimat şirketi: CornershopUber'in satın alacağı teslimat şirketi: Cornershop

PAYLAŞ