Twitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldi - Haberler - indir.com

Twitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 13:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen mikro blog platformu Twitter, kullanıcıların belirli konular hakkında düşüncelerini kısa ifadeler ile paylaşmasını sağlıyor. Halihazırda gelişmiş düzeyi son derece yüksek olan özellikleri ve kullanıcıların beklentilerini karşılaması sayesinde oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip olan Twitter, iOS platformu için yeni bir özelliğe daha kavuştu. Söz konusu bu özellik iOS platformunda uzun süredir bekleniyordu. Bildiğiniz üzere Twitter uygulaması üzerinde, mesajlar bölümünde istediğiniz mesajı bulmak zaman zaman oldukça zorlayıcı oluyor. Kullanıcıların bu sorununun farkına varan Twitter, iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihaz kullanıcı için mesajlar kısmına arama butonu getirilecek. Bu sayede kullanıcılar özellikle bulmak istedikleri mesajları sadece bir kaç adım ile bulabilecekler. 

Mikroblog platformu Twitter, Ağustos ayından bugüne kadar kullanıcılar için birbirinden farklı güncellenme sunuyor. Yapılan bu güncellemeler ile beraber kullanıcılar platformu çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabiliyorlar. Sosyal medyalar arasında büyük bir alana sahip olan Twitter, bu sefer ki güncelleme de, bir süredir üzerinde çalıştığı mesajlar bölümündeki değişikliği iOS kullanıcılarına getiriyor. Yapılan güncelleme sayesinde mesajlar bölümündeki arama kutusu artık kullanıma sunulacak. Yapılan güncelleme sayesinde artık özellikle ulaşmak istediğiniz mesajı bulmak için uzun uğraşlar vermenize gerek yok. Arama butonu sayesinde dilediğiniz içeriğe anında ulaşabileceksiniz. 

Samsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümüSamsung Galaxy S10 Twitter çökmesi sorunu ve çözümü

Arama butonu özelliği Android kullanıcılarına sunulacak mı?

Şu an için iOS platformuna gelen mesajlar bölümündeki arama butonu özelliğinin Android platformuna gelip gelmeyeceği ise belli olan bir durum değildir. Söz konusu bu konu hakkında henüz net bir bilgi yoktur. Fakat tahminler doğrultusunda söylemek gerekiyor ki, bir platforma gelen güncellemenin çok zaman geçmeden diğer bir platforma geldiği de bilinen durumlar arasındadır. bu sebeple kısa bir süre iOS platformunun mesajlar bölümüne gelen bu özelliğin kısa süre sonra Android kullanıcıları için de geleceği düşünülüyor. 

Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları kullanıcıların ne kadar isteklerini karşılarsa o kadar tercih ediliyor. Kullanıcılar Twitter'ın bu özelliğe kavuşmasını uzun süredir bekliyorlardı. Sonunda platforma dahil edilecek olan bu özellik ile beraber kullanıcılar istedikleri mesaja ulaşmak için çok fazla zaman harcamayacak ve arama butonuna mesaj bilgisini yazarak hızla aradıkları mesaja erişim sağlayabilecekler. Kullanıcılar zaman zaman hatırlamak ya da içerikleri gözden geçirmek için eski mesajlara dönmek isteyebilirler, bu gibi durumlarda uzun uzun mesaj içeriklerini aramak yerine hızla aradığınız mesaja ulaşmanız mümkün olacak. 

Twitter'ın daha öncede yaptığı güncellemeler ile beraber iOS platformunda çeşitli değişiklikler yaptığını biliyoruz. Bu sebeple şu an yapılan yenilik pek de sürpriz olmadı desek yalan olmaz. Android cihazlarda yer alan Twitter kullanıcılarının da yakın zaman içerisinde bu mesaj arama özelliğini kullanmaya başlayacaklarını düşünüyoruz. Mesaj listesinde yer alan onlarca mesaj arasından dilediğiniz mesajı bulmak için saatlerce arama yapmanıza gerek kalmayacak. Sadece bir kaç bilgi ile aradığınız mesaja anında ulaşacaksınız. Uygulamanın bu özellik ile beraber gelişmesi kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi gözüküyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Twitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladıTwitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladı
Twitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellikTwitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellik
Disney, Twitter'ı alacak mı?Disney, Twitter'ı alacak mı?

PAYLAŞ