Twitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktı - Haberler - indir.com

Twitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Twitter’da Elon Musk, Bill Gates gibi büyük takipçili hesaplar üzerinden Bitcoin paylaşımı yaparak dolandırıcılık gerçekleştirilen ismin 17 yaşındaki Graham Ivan Clark adlı şahıs olduğu tespit edilerek yakalandı. Geçtiğimiz haftalarda Twitter’da gerçekleştirilen ve büyük takipçili hesapların hedef alındığı bir Bitcoin dolandırıcılığı gerçekleşmişti. Başta Jeff Bezos, Apple, Elon Musk ve Bill Gates gibi yüksek takipçili Twitter hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar, buradan 1000 dolar bitcoine 2000 dolar geri ödeyeceklerine dair paylaşım yaptılar. Kullanıcılar ise bu paylaşılan hesapların çok zengin olduğunu düşünerek takip edilemeyen kripto para birimi Bitcoin’i dolandırıcılara göndermişti.

Twitter dolandırıcısı yakalandı

Twitter'a ücretli abonelik sistemi hakkında yeni gelişmelerTwitter'a ücretli abonelik sistemi hakkında yeni gelişmeler

Yaşanan olaylar sonrasında emniyet güçleri sorumluları aramaya koyuldu. Bu aramalar neticesinde ise ilk gözaltı gerçekleşti. Florida eyaletinin Tampa şehrinde yaşanan 17 yaşındaki Graham Ivan Clark adlı kişi, Twitter’da gerçekleştirilen Bitcoin saldırısının beyni olduğu sebebiyle gözaltına alındı. Clark için bu noktada 30 farklı suçlama bulunuyor. Bunlardan 17 tanesi iletişim dolandırıcılığı, 10 tanesi ise kişisel verilerin dolandırıcılığı olurken, 1 organize dolandırıcılık, 1 izinsiz elektronik cihazlara erişim ve 1 tane ise 100 bin dolara varan kişisel veri dolandırıcılığı oldu.

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar neticesinde bulunan Clark’ın nasıl yakalandığı ise henüz bilinmiyor. Fakat yapılan açıklamalara göre tüm bu saldırılar Tampa şehrinden gerçekleştirildi. Clark’ın yakalanmasının ardından güvenlik güçlerine teşekkür eden Twitter, saldırının olduğu gün önce görmediğimiz çapta önlemler almak zorunda oldu.


Twitter üzerinde yaşanan güvenlik açığı bilinenden daha kritikTwitter üzerinde yaşanan güvenlik açığı bilinenden daha kritik
Twitter Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddettiTwitter Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddetti

PAYLAŞ