Twitter,Elon Musk'ı yasakladı - Haberler - indir.com

Twitter,Elon Musk'ı yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Son dönemlerde, teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden birisi olan Alon Musk, kendisine büyük bir hayran kitlesi de oluşturdu. Elon Musk tarafından ortaya atılan projeler, tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve söylediği neredeyse her şey, gündemde haber konusu olabiliyor. Hal böyle olunca bu popülerlikten faydalanmak isteyenler olabiliyor. bilindiği üzere Musk, Facebook veri skandalı sonrasında tepki olarak Facebook hesabını kapatmıştı ve şu an sosyal medya etkileşimini yalnızca Twitter üzerinden sağlıyor. Bundan faydalanmak isteyen kötü niyetli Twitter kullanıcıları da Elon Musk adını kullanmaya başladı. Twitter da bu durumun önüne geçebilmek adına, Elon Musk adını yasakladı.

Twitter, Elon Musk'ın ismine yasak getirdi

Elon Musk'ın Twitter üzerinen etkileşimini arttırması, beraberinde bazı art niyetli kullanıcıları da getirdi. Söyledikleri ile gündeme kolayca yerleşen Elon Musk, dünyanın birçok köşesinden insan tarafından takip ediliyor. Bu nedenle, bazı kötü niyetli kullanıcılar, popüler hesapların ismini kopyalayarak kendi emellerine alet edebiliyorlar. Twitter bu durumu fark etmesi üzerine devreye girdi ve Twitter'da en çok kullanılan isimlerin başında yer alan Musk'ın ismine yasak getirdi.

Twitter'da, kullanıcı adı Elon Musk olan hesaplar, herhangi bir sorgulama yapılmadan bloke edilmeye başlandı. Onaylı olmadığı takdirde, hesap için insanlık testi yapılıyor. Bu testte hesap sahibinden telefon numarası ve CAPTCHA isteniyor. Eğer bunu onaylayabilirse, hesap sahibi hesabı kullanmaya devam edebiliyor. Kripto para işlemesi için kullanılan sahte hesaplar, Musk'ın ilgisini çekmiş durumda. Elon Musk'a sorulan bir soruda, Musk Etherium botlarını kimin çalıştırdığını merak ettiğini dile getirdi. Twitter, botların Musk adını kullanımını şu an engellemiş bulunuyor. İlerleyen günlerde bu çalışma daha geniş bir alana yayılabilir.





PAYLAŞ