Twitter'da sesli tweet dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Twitter'da sesli tweet dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medyanın karakter limiti barındıran platformu Twitter, ilginç bir özelliği kullanıma sundu. Platform üzerinde sesli tweet dönemi başladı.

Twitter, bugün iOS tarafında şaşırtıcı bir şekilde sesli tweet özelliğini kullanıma sundu. Yakın zamanda Android tarafın için de geleceği söylenen özellik, aslında direkt olarak kendisini anlatıyor. Bahsedilen bu özellik sayesinde kişiler yazdıkları mesajlara bir de ses kaydı ekleyerek paylaşım yapabiliyor. Karakter limiti ile yazı üzerine kurulan bir platform olan Twitter'da, sesli tweet olayı oldukça garip karşılanırken, özelliğin şimdilik yalnızca belirli pazarlarda açık olduğu da yapılan bilgilendirmeler arasında yer alıyor. Burada kişilere 140 saniyelik bir ses kayıt limiti koyan platform, yeni özelliği yayımladığı aşağıdaki video ile duyuruyor. 

Twitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladıTwitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladı

You can Tweet a Tweet. But now you can Tweet your voice!

Rolling out today on iOS, you can now record and Tweet with audio. pic.twitter.com/jezRmh1dkD — Twitter (@Twitter) June 17, 2020

Twitter için kısa süre önce de önemli yenilikler yapılmıştı

Twitter, en son olarak belirli bir kitle üzerinde test etmeye başladığı bir özellik ile gündeme gelmişti. Bu özellik sayesinde kişiler, atmış oldukları tweetlere yalnızca tweet içerisinde bahsettikleri kişilerin cevap vermesini seçebiliyordu. Daha sonra ise yazılan tweetleri "taslak olarak kaydetme" desteği kullanıma sunuldu. Burada birden fazla taslak kaydedilmesine imkan tanıyan platform, bu taslakların daha sonra direkt yayımlanmasına ya da ileri bir tarih ya da saatte otomatik olarak yayınlanması için zamanlamasına imkan sağlıyor. Bunlar da gerçekten çok faydalı duruyor. Kişiler bazen kafalarını tam toplayamadıkları için yazmaya başladıkları bir tweete göndermekten vazgeçebiliyor. Bu durumlarda artık tweete başka yere kaydetme gereği ortadan kalkıyor. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ