Twitter bildiğimiz üzere birçok sosyal medya kullanıcısına sahip olan ve kişilerin birbiriyle etkili iletişim kurdukları bir sosyal medya platformudur. Günümüzde büyük sosyal medyaların arasında bulunun Twitter, zirveye geçmek için çeşitli güncellemeler getiriyor ve kullanıcılarını memnun etmek amacıyla birçok yenilik yapıyor. Bazı kullanıcılar sosyal medyada oldukça popüler bir durumda. Bu kişiler günde onlarca paylaşım yapabiliyorlar. İşte bizimde konumuz buraya dayanıyor. Bu kişilerin ve ya herhangi bir kişinin en eski tweetlerini bulmak istiyorsanız yazımız tam olarak bu konuya değiniyor.

Herhangi bir kullanıcının en eski paylaşımını bulmak

Hemen başlayalım. Öncelikle herhangi bir kişi olarak resmi Twitter hesabını seçiyoruz. Tabi ki siz başka bir hesabı seçebilirsiniz. Mesela Twitter’ın 2007 yılında attığı bir tweeti bulacağız. İşte bu arama komutunu kendimize göre düzenleyeceğiz ve tweetler karşımıza gelecek.

Arama komutu: from:kullanıcıadi since: yyyy-aa-gg until:yyyy-aa-gg

Düzenleme olarak şunları yapıyoruz:

  • kullanıcıadi: Seçtiğiniz herhangi bir hesabın kullanıcı adını yazıyoruz.
  • since: Araştırma yapılacak tweetlerin ve ya tweetin tarihlerini yazıyoruz.
  • until: Araştırmanın biteceği tarihi yazıyoruz.

Bu adımları uygulayarak karşımıza şöyle bir arama komutunun çıkması gerekiyor: from:twitter since:2007-01-01 until:2007-12-31

İşte oluşturduğumuz bu arama komutuyla Twitter hesabının 2007 yılına ait tweetlerini bulmuş oluyoruz. Eğer sizde herhangi bir hesabın herhangi bir tarihli tweetini bulmak istiyorsanız bu arama komutunu kullanabilirsiniz. Fakat bu arama komutu kullanabilmek istiyorsanız hedef hesabı takip etmelisiniz. Bu hesap 2010 yılında açıldıysa eğer 2007 tarihine ait araştırma yapamazsınız, hata ile karşılaşırsınız. Ayrıca hedef hesap kilitli olmamalıdır. Ayrıca 2010 yılında açıldıysa ve siz 2011 yılına göre araştırma yaptıysanız fakat bir hatayla karşılaştıysanız bu arama komutunun hatalı olduğu anlamına gelmez. Çünkü kullanıcı 2011 yılı ve daha eski tarihlere ait tweetleri silmiş olabilir. Hatta bu tarihler arasında hiç tweet atmamış da olabilir. Eğer bu arama komutlarıyla uğraşmak istemiyorsanız ve ya sıkılıyorsanız, Twitter’ın gelişmiş arama fonksiyonunu da kullanabilirsiniz. Fakat arama komutuyla daha iyi sonuçlar alabilirsiniz bunu da hatırlatalım. Twitter’ın gelişmiş arama fonksiyonu ise: 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir