Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 14:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların toksik takipçileri profilden uzak tutma işlemini kolaylaştıracak bir adım daha attı. Bu zamana kadar kullanıcıyı engellemekten başka bir seçeneği bulunmayan platform, bu yeni özelliği sayesinde takipçinin hesaptan uzak tutulmasına olanak tanıyacak. Test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Yeni bir tasarım dilini de test etmeye devam eden Twitter, platformdaki deneyimi iyileştirmeye yönelik yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bir kullanıcının kendini takip etmesini istemeyen kullanıcılar, yeni bir seçeneğe sahip olacaklar. Bu seçenek sayesinde bir kullanıcı, takipçiler arasında çıkarılabilecek.

Twitter’a takipçi çıkarma özelliği geliyor

Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!

Bakacak olursak bu özellik, sosyal medya platformlarında ilk olarak gözükmüyor. Daha önce Instagram kullanırken, bir takipçinizi çıkarabileceğiniz bir seçenek getirilmişti. Facebook platformunda ise arkadaşlıktan çıkarmanız yeterli oluyordu. Twitter platformunda ise bu konuya dair bir özellik yer almıyordu. Bir kişinin kendisini takip etmesini engellemek isteyen kullanıcı, söz konusu kullanıcıyı önce engelliyor sonra ise engeli kaldırıyordu. Bu şekilde takipten çıkarmış oluyordu. Ancak Twitter’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik sayesinde bu durum daha pratik bir hal alacak.

Twitter’ın bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, takipçiler listesine girerek kullanıcılar ile alakalı ayarlar yapabilecekleri seçenek üzerinden yeni bir seçenek ile karşılaşacaklar. “Remove this follower” “Bu takipçiyi çıkar” olarak görülecek olan bu seçenek ile takipçinin hesaptan uzak tutulması sağlanacak. Bu sayede Twitter’da takipçi çıkarmak daha kolay olmuş olacak. Twitter’ın takipçi çıkarma özelliği şuan için kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test ediliyor. Özelliğin test sürecinin ne zaman tamamlanacağı ve hangi kullanıcı kitlesine verileceği henüz bilinmiyor. Ancak yakın zamanda tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.


Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir
Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!

PAYLAŞ