Twitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldı - Haberler - indir.com

Twitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 14:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Twitter tarafından aktarılmış olan bilgilere göre geçtiğimi gece gerçekleşen siber saldırı 130 Twitter hesabını hedef aldı fakat bunlardan sadece birkaçına erişim sağlandı

Sadece bir gün önce 13 yıllık tarihinin en ağır siber saldırılarından birisine maruz kalan Twitter, ABD'nin yeni başkan adaylarından birisi olan oe Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama, Tesla CEO’su Elon Musk ve Microsoft kurucusu Bill Gates gibi üst düzey isimlerin "mavi tik"e sahip olan hesapların hacklenmiş olması ile birlikte bir anda dünya gündemine oturdu.

Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptıÇok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı

Konu ile ilgili olarak hala pek çok aydınlığa kavuşturulmamış bilgiler bulunuyor. Twitter, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken bir yandan da kullanıcıları bilgilendirerek güvenlik konusunda endişelenmemelerini sağlamaya çalışıyor. Twitter Support hesabı üzerinden uzun bir flood yayınlayan Twitter, hem hack olayı ile ilgili bilgiler aktardı hem de bazı uyarılara yer verdi.

Hackerların şifreleri çaldığına dair bir bulgu yok

Hackerların, üst düzey kişilere ait Twitter hesaplarına erişim sağlamalarına rağmen şifreleri ele geçirdiğine dair bir bulgu olmadığını ifade eden Twitter, hackerların siber saldırı sırasında 130 hesaba saldırı gerçekleştirdiğini fakat bunlardan birkaçına erişim sağlayarak tweet atabildiklerini belirtti. 

Siber saldırı esnasında onaylanmış olan hesapların tweet atma özelliğini devre dışı bırakan Twitter, hedeflenen hesapların tespit edilmesi ile tweet atma özelliğini geri getirmişti. Bununla birlikte Twitter Support tarafından aktarılmış olan bilgilere göre hesapların Twitter Verilerini İndirme özelliği, hackerların erişim sağlama ihtimaline karşı hala devre dışı durumda.

Twitter, söz konusu siber saldırının kim ya da kimler tarafından ne amaçla gerçekleştirildiği sorusuna hala bir yanıt verebilmiş değil. Bu bilinmezlik, konu ile alakalı olarak bazı spekülasyonların peşi sıra ortaya atılmasına neden oldu. Bu spekülasyonlardan en dikkat çekeni ise saldırının aslında kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerini hedeflediği oldu. Dünya genelinde büyük bir yankı uyandıran siber saldırıyı FBI'ın soruşturacağı öğrenildi.


İlgili uygulamalar
Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldiTwitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi

PAYLAŞ