Twitter'a 4K fotoğraf ve video desteği geliyor - Haberler - indir.com

Twitter'a 4K fotoğraf ve video desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-24 10:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması olan Twitter, 4K dönemini resmi olarak başlattı. Artık Twitter platformunda 4K fotoğraf ve video yükleyebileceksiniz. Kısa bir test dönemi sonrasında Twitter resmi açıklamasını yaptı ve iOS ile Android uygulaması için artık kullanıcıların 4K fotoğrafları Twitter’a yüklemesine olanak sağladı. Bu sayede 4K fotoğraf çeken veya video kaydı yapanlar artık bu görüntüleri yüksek çözünürlük ile paylaşabilecekler. Benzer durum Instagram için beklenirken, Twitter’dan daha öncelikli bir hamle geldi. Akıllı telefonların kameralarının üst seviyelerde olduğu bu dönemlerde Twitter, mart ayı itibariyle bu güncellemeyi deneme sürümü olarak belli kullanıcılara sunmuştu.

Sonunda ise tüm Twitter kullanıcıları için açtı ve Android ile iOS uygulaması üzerinden yapılan paylaşımlara uygulamış oldu.

Twitter'da hesap nasıl gizlenir?Twitter'da hesap nasıl gizlenir?

Twitter’a 4K desteği geldi

Çekmiş olduğunuz yüksek çözünürlüklü fotoğrafları Twitter’da 4K olarak yüklemek için bazı ayarları değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için ise Ayarlar ve Gizlilik adımına gelerek Veri Kullanımı > Yüksek Kaliteli Görüntü Yüklemeleri bölümüne gelerek buradan 4K’ya kadar görüntülerin ne zaman yükleneceğini seçmeniz gerekiyor. Ancak mobil veri paketiniz sınırlı ise buradan Wi-Fi’yı seçmeniz en iyisi olacaktır.

Bu ayardan sonra 4K video ve fotoğrafları Twitter üzerinden paylaşabilirsiniz. Ancak telefon ekranları genelde Full HD olduğu için 4K görüntüyü gerçek anlamda 4K görmüş olmuyordunuz. Ancak yine de QHD ekranlarda bir kalite artışı görmüş olacaksınız. Sizde App Store ve Google Play Store üzerinden güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Twitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatasıTwitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatası
Rusya, Twitter'ı uyararak erişim engeli getirdiRusya, Twitter'ı uyararak erişim engeli getirdi

PAYLAŞ