Twitter üzerinden gönderilen Bitcoin miktarı tahmin edilenden fazla - Haberler - indir.com

Twitter üzerinden gönderilen Bitcoin miktarı tahmin edilenden fazla

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 13:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter’ın hacklenmesi skandalı ile alakalı şirketin hisseleri düşüşe geçmişti. Özellikle Elon Musk ve Bill Gates gibi tanınmış kişilerin hesaplarını hedef alan saldırganlar, Bitcoin hesaplarına gönderim yapılmasını istemişti. Gönderilen paranın ikiye katlanacağı vaadiyle para istenmişti. Bazı kullanıcılar ise bu hesaplara bitcoin yatırdılar. Gelen rapora göre ise Twitter üzerinden istenen Bitcoin miktarı tahmin edildiğinden daha fazla olduğu belli oldu. Twitter tarafından yapılan açıklamada, 130 hesabın saldırıdan etkilendiği ortaya çıktı.

Twitter üzerinden gönderilen Bitcoin miktarı belli oldu

Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldiTwitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi

Onaylanmış hesaplar üzerinden Bitcoin istenmesi üzerine, binlerce dolar değerindeki bitcoinler saldırganların eline geçmişti. Popüler kripto borsası Coinbase’e göre ise bilanço oldukça ağır. Konu ile alakalı açıklama yapan Coinbase, 1100’den fazla kişinin kendileri üzerinden dolandırıcılara Bitcoin göndermelerini engellediğini de belirtiyor. Coinbase baş bilgi güvenlik görevlisi olan Philip Martin, Twitter üzerinden yaşanan Bitcoin dolandırıcılığı hakkında, Forbes’e açıklamalar da bulundu. Buna göre Martin, toplamda gönderilen Bitcoin miktarının 30.4 Bitcoin yada 280 dolar olduğunu belirtti. Gönderilen Bitcoin adresi kara listeye alınmadan önce, sadece 14 Coinbase kullanıcısı dolandırıcılara Bitcoin gönderebildi.

Olayın patlaması sonrasında ise bu gönderimler engellendi. Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen 120 bin dolar değerinde Bitcoin saldırganların hesabına erişti. Gönderilen Bitcoinlerin bir kısmı çeşitli borsa şirketlerine giderken, BitPay gibi diğer kripto platformları, bilgisayar korsanlarının bitcoin adreslerinin ilgili platformlarında aktif olduğunu da doğruladı.


Twitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldıTwitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldı
Twitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladıTwitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladı

PAYLAŞ