Twitter, TRT World'e kısıtlama getirdi - Haberler - indir.com

Twitter, TRT World'e kısıtlama getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 09:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

TRT’nin TRT World adını taşıyan İngilizce olarak yayın yapmakta olan resmi Twitter hesabı bu aralara bazı kısıtlamalar altında. TRT World için bir süredir devam etmekte olan kısıtlamalar birçok Twitter kullanıcısı TRT World tarafından yapılan paylaşımları görmek istediğinde “Hassas içerik” uyarısıyla karşılaşıyorlar. 

TRT World’un remi Twitter hesabındaki kısıtlamaların bir süredir devam etmesi kullanıcıların hesaba erişmesinde engeller oluşturuyor. “Hassas içerik” uyarısıyla karşılaştıktan sonra “Göster” seçeneğini seçmeyen kullanıcılar sayfada yapılan paylaşımları da görüntüleyemiyor. TRT World’un paylaşımlarını ancak bu seçeneği seçen ya da daha öncesinden gizlilik ve güvenlik ayarları bölümünden “Hassas içeriğe sahip medyayı göster” özelliğini aktif hale getirmiş olan kullanıcılar içerikleri rahatlıkla görüntüleyebiliyor. 

Twitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellikTwitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellik

TRT World neden kısıtlandırıldı? 

Twitter, yaşanan erişim sorunu hakkında açıklamalar yaptı

Konuyla ilgili olarak TRT World Dijital İçerik Müdürü Yusuf Özhan yaptığı açıklamasında söz konusu kısıtlamanın on beş gündür devam etmekte olduğunu belirtti. Takipçilerinin ekran görüntülerini kendilerine ilettiklerini dile getiren Yusuf Özhan, şikayetlerin TRT World hesabını takip etmeyen kullanıcılar tarafından yapılmış olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra Özhan sözlerinde TRT World hesabında paylaşılan tüm haberlerin uluslararası diğer medya kuruluşları ve haberlerinden bir farkı olmadığını da belirtti. Konuyla ilgili olarak Twitter’ın resmi hesabından henüz bir açıklama gelmemiş olsa da söz konusu kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı ve hesabın neden kısıtlandırıldığı merak ediliyor. TRT World ile ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye de devam edeceğiz. 


İlgili uygulamalar
Disney, Twitter'ı alacak mı?Disney, Twitter'ı alacak mı?
Twitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldiTwitter'ın iOS uygulamasına beklenen özellik nihayet geldi

PAYLAŞ