Twitter temsilci atayacağını onayladı - Haberler - indir.com

Twitter temsilci atayacağını onayladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Türkiye tarafından alınan yeni karara Twitter da uyum sağlıyor. Şirket Türkiye’ye temsilci atayacak.

Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonu aşan sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik alınan yeni karar sonrasında, sosyal medya devleri bu yeni düzenlemeye uyum sağlamaya başladı. Bugüne kadar pek çok şirket tarafından Türkiye’de temsilci ataması yapılırken, yeni bir gelişme Twitter cephesinde yaşandı.

Twitter Twitter "Geri al" özelliğinin testlerine başladı

Twitter temsilci atayacak!

Türkiye’ye temsilci ataması konusunda geç hareket eden Twitter, bu nedenle de reklam cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Yaşanan süreç sonrasında geri adım atmak durumunda kalan Twitter, Türkiye için temsilci arayışına başladı.

Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıların Türkiye'de temsilci atamasına yönelik düzenleme kapsamında, uzun süredir temsilci atama kararını hayata geçirmeyen ve bu nedenle reklam cezasıyla karşılaşan Twitter'ın da düzenlemeye uymayı taahhüt ettiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili detayların resmi olarak duyurulması bekleniyor. Şirket tarafından atılan bu adım aynı zamanda reklam ve bant daraltma cezalarından da kurtulmasını sağlayacak.

Cezalar arka arkaya gelmişti!

5651 sayılı Kanunun ek 4'üncü maddesi kapsamında, Türkiye’de temsilciliği bulunmayan sosyal medya ağlarına yönelik yaptırımlar başlamıştı. Twitter için sırasıyla 10 milyon lira ve 30 milyon lira olarak 2 farklı ceza kesildi. Bunun yanı sıra hala atama yapmayan Twitter için reklam yasağı getirilmişti. Sürece uygun davranmayan Twitter için aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda bant daraltma cezasının da uygulanmasına karar verilmişti. Ağır yaptırımlar ve cezaların ardından ise Twitter geri adım attı.

Sadece Pinterest kaldı!

Twitter’ın da temsilci atamasının ardından Türkiye’ye temsilci atamayan tek sosyal ağ Pinterest oldu. Önümüzdeki günlerde Pinterest yönetimi tarafından herhangi bir adım atılmaması halinde bant daraltma kapsamında erişim kısıtlamaları getirilecek.


İlgili uygulamalar
Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweeti 2,5 milyon dolara satıldı! NFT nedir?Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweeti 2,5 milyon dolara satıldı! NFT nedir?

PAYLAŞ