Twitter Squad'ı satın aldı - Haberler - indir.com

Twitter Squad'ı satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter, paylaşmış olduğu yeni bir açıklamada kullanıcıların birbirleri ile ekranlarını paylaştıkları Squad uygulamasını satın aldığını duyurdu. Söz konusu anlaşma ile Squad uygulamasının tamamen kapatılacağı ve uygulamanın sahip olduğu ekibin ise Twitter’a dahil olacağı ifade edildi. Sosyal medya uygulamaları pazarda yer alan farklı özelliklere sahip uygulamaları kendi hanelerine dahil ederek yeni özellikleri uygulamalarına entegre ediyorlar. Bu noktada ise Twitter’ın yeni bir açıklaması Squad’ı satın aldığı yönde oldu. Şirketin satın almış olduğu Squad adlı bu uygulama, kullanıcıların mobilde yada masaüstü tarafında ekranlarını aynı anda paylaşmalarına ve videolu görüşme gerçekleştirmeye olanak sağlıyordu.

Squad uygulamasının Twitter kapsamına girmesi ile beraber nasıl bir geliştirme ile Twitter’a entegre edilecek henüz bilinmiyor. Ayrıca CEO olan Esther Crawfor, Ethan Suting ve ekibin kalanının Twitter tasarım, mühendislik ve diğer bölümlerinde yer alacaklar.

Twitter'ın 2020 için en'leri açıklandıTwitter'ın 2020 için en'leri açıklandı

Twitter Squad uygulamasını satın aldı

Ancak şöyle bir detay var ki, Twitter tarafından Squad uygulaması satın alındığında uygulama tamamen kapanacak. Twitter bünyesine girmeyecek olan uygulama hakkında yapılan anlaşmaya yönelik detaylar paylaşılmış değil. CEO, Esther Crawford’un paylaşımına göre Squad ekibi "insanların platformda yapabileceği konuşma yelpazesini genişletmek için" Twitter’a katıldı diyor. Diğer yandan ekibin "eğlenceli, anlamlı ve ilgi çekici sohbetlere olanak tanıyan yeni birimler oluşturmayı dört gözle beklediğini" de dile getiriyor. Twitter’ın bünyesine dahil ettiği Squad ekibi, Halogen, First Round, Dream Machine ve diğer birçok yatırımcıdan  toplamda 7.2 milyon dolarlık bir risk sermayesi toplamıştı.

Uygulamanın kullanımı ise koronavirüs sebebiyle artış göstermesiyle beraber CEO tarafından açıklanana göre %1.100 artış yakaladı. Bakalım Twitter’ın bu uygulamayı satın alması ile beraber uygulamayı nasıl bir şekilde kullanma yoluna gidecek göreceğiz. Şuan için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Twitter 2020'ye ait verilerini açıkladıTwitter 2020'ye ait verilerini açıkladı
Twitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyorTwitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyor

PAYLAŞ