Twitter’da anında değil, ancak sesli oda oturumlarınızı kolaylıkla kaydedebilir ve indirebileceğinizi biliyor muydunuz? Gelin nasıl yapacağınızı birlikte inceleyelim;

Şirketin büyüyen Clubhouse taklitçi ses odaları olan Twitter Spaces, Twitter kullanıcılarına Twitter topluluklarıyla medeni haklardan NFT’lere ve teknik işlerin güvence altına alınmasına kadar her konuda buluşup sohbet edebilecekleri yeni bir alan sunuyor. Şirket, Spaces’i başarısız Fleets deneyini değiştirmesi için zorlarken, çevrimiçi ağ oluşturma için yeni bir araç olarak ilgi görebilir gibi duruyor. Ancak tabi ki de özelliğin hala iyileştirilmesi gereken pek çok noktası var. Clubhouse benzeri bir özellik olarak kullanıma sunulan Twitter Spaces’te pek çok kullanıcı için iyi bir tartışmayı korumanın en iyi yolu onu kaydetmektir. Belki az önce ev sahipliği yaptığınız sohbeti gözden geçirmek veya konuşmaya katılamayan birine bir kayıt göndermek isteyebilirsiniz.

Twitter Spaces sesinizin bir kopyasını indirmenin basit bir yolu var, ancak bu seçenek pek bilinmiyor ve biraz uğraşmak gerekiyor.

Spaces sesini şu anda indirmenin tek yolu, Twitter verilerinizin bir arşivini indirmektir. Masaüstünüzde, profilinizi açıp sol kenar çubuğundaki “Diğer”e tıklayarak ve “Ayarlar ve gizlilik”, ardından “Hesabınız ve son olarak “Verilerinizin arşivini indir” seçeneğine giderek bu seçeneği bulabilirsiniz. Mobil cihazlarda gezinme, son adımın “Twitter verileriniz” seçeneklerini izlemeniz gerekiyor. Bu web sürümde Twitter’ı bir mobil tarayıcıda açmanız istenmesi dışında aynıdır. Her iki seçenek de kimliğinizi doğrulamanızı gerektirir.

Bu menüde, son 30 gün içinde barındırdığınız tüm Alanlardan gelen sesleri içerecek olan Twitter verilerinizin bir arşivini talep edebilirsiniz.

806e8deb 883e 4327 ba22 ff6b9ba57300 screen 1 1631736658
d55aa89f 88c8 4466 bc40 2ecda5dc7bd6 screen2 1631736664
b31b3878 c0b0 4cd5 a350 2c4216a24b7b screen 3 1631736685

Twitter Spaces API desteği alıyor

Arşivinizi talep ettikten sonra Twitter size arşivin indirilebileceğini bildirene kadar beklemeniz gerekiyor. Ancak Twitter’ı sık kullanan bir kullanıcısıysanız bu işlem birkaç gün sürebileceğini de bilmeniz gerek.

Twitter Spaces gelen sesleri ve ekli altyazıları yalnızca 30 gün veya Spaces herhangi bir nedenle rapor edilmişse ve bir kural ihlalini araştırılıyorsa ek 90 gün boyunca saklar; bu nedenle, bir Spaces sohbeti sonlandırdıktan hemen sonra verilerinizi istemenizi öneririz. Elbette arşiv talep sürecinde kendinize biraz zaman kazandırmak için son oturumunuza kadar bekleyebilirsiniz. Sadece dikkatli olun bu veriler bir kez gitti mi tamamen ortadan kalkar.

Şu anda sadece sahibi olduğunuz odalardan ses indirme seçeneği var. Eğer katıldığınız bir odadaki ses kaydını istiyorsanız bunu toplantı sahibinden bu işlemi gerçekleştirmesini istemeniz gerekiyor.

Tabi ki de bu bir konuşmayı kaydetmenin en kolay yolu değil, özellikle de toplantı sahibinin baştan kaydetmesine izin veren Zoom gibi yoğun kullanılan sohbet seçenekleriyle karşılaştırıldığında, katılımcıların oturum sona erdikten sonra arşiv talep etmesi biraz uğraştırıcı. Twitter Spaces, kullanıcılarına sesleri kaydetmek için daha doğrudan ve erişilebilir bir yol geliştirebilirse, çevrimiçi buluşmalar ve her türden halka açık forumlar için harika bir yer olacaktır. Ama her Twitter özelliği sonunda üçüncü taraf geliştiriciler tarafından da ele alındığını da unutmamak gerek. Bu konuyla ilerleyen zamanlarda  teknoloji topluluklarında ilgi görürse topluluklarından da gelebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir