Twitter sildiğiniz mesajları arşivliyor - Haberler - indir.com

Twitter sildiğiniz mesajları arşivliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 10:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

En popüler sosyal ağlardan bir tanesi olan Twitter'da ciddi bir ihlalin yapıldığı ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar. 

Twitter, Bing Çeviri Hizmetini Yeniden Aktif Etti! 

Twitter'a Profil Ön İzleme Özelliği GeliyorTwitter'a Profil Ön İzleme Özelliği Geliyor

Twitter'da kullanıcılar mesajlarını silmek istediğinde herhangi bir uyarı olmaksızın mesajlar silinebilirken Twitter tarafından bu mesajların arşivde tutulduğu ve depolandığı ortaya çıktı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından kullanıcıların sosyal ağa yönelik tepkisi oldukça fazla olurken hem ekonomik hem de sosyal ağlar arasında geride kalması nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Twitter için bu durum ciddi bir prestij kaybı yarattı.

Araştırmacı tarafından ortaya çıkarıldı

Güvenlik araştırmacısı Karan Saini tarafından ortaya çıkarılan bu durum sonrasında, kısa süre içerisinde Twitter'daki ihlal tüm dünyada konuşulmaya başlandı. Silinen hesaplarında dahi silinen mesajlar Twitter arşivlerinden yer alırken, böylesine büyük bir veri elde eden Twitter yönetiminin ne için mesajları tuttuğu ise henüz net bir şekilde öğrenilemedi.

API ile tüm mesajlar okundu!

Konu ile ilgili yayınlanan bilgilerde sadece tek bir API üzerinden iki taraf tarafından da silinen mesajların kolay bir şekilde okunabildiği belirtildi. Durumun ortaya çıkmasının ardından API ile mesaj okunması mümkün olmazken, özellikle bu hatanın uzun zamandan beri fark edildiği ve yeni ortaya çıkarıldı söylendi.

Yapılan paylaşımlarda ve kullanıcı yorumlarında bu durumun oldukça riskli olduğu ve kullanıcı gizliliği adına endişe verdiği belirtildi. Twitter'ın resmi mevzuatlarında böyle bir hükmün bulunmadığı da dikkat çekti. Twitter'da bir mesaj silindikten sonra karşı tarafta mesajın bir kopyası duruyor olsa da iki taraf tarafından silinen mesajların sistemde yok olması gerekiyor. Zira silinen mesajların geri alınması gibi bir durum söz konusu olmadığından dolayı Twitter kaynaklarında bu mesajların kalması da bir anlam içermiyor. Bu nedenle kullanıcıların büyük bir bölümü Twitter tarafından bu mesajların farklı amaçlar nedeniyle saklandığını düşünüyor. 

Twitter iOS Uygulamasına Tweet içi Analiz Özelliği Eklendi!

Yasal süre 30 gün!

Twitter'da bir hesap silindikten sonra hesap verilerinin ulaşılabilirlik açısından yasal süresi 30 gün ile sınırlı. Devlet tarafından özel girişimler sonrasında şüpheli kişilerin verilerine Twitter veritabanı üzerinden erişebilmesi, mevcut mesajların saklanması ile oldukça mümkün görünüyor. Bu da yine kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor.

Veri koruma yasasına uyum

Twitter adına konu ile ilgili yapılan açıklamalarda ise net ifadeler kullanılmadığı gibi sadece yasal bilgiler paylaşıldı ve bu açıklamalar kullanıcılar tarafından tatmin edici bulunmadı. Fakat veri koruma yasasına uyum çerçevesinde tüm şirketlerin mevcut kurallara uyması gerektiği gibi yasal olmadığı tespit edilen şirketler için yıllık ciro üzerinden yüzde 4’e varan yüksek cezalar kesilebiliyor. Bu nedenle Twitter için ortaya çıkan bu durum sonrasında herhangi bir incelemenin olup olmayacağı ve bu inceleme sonrasında iddiaların gerçek olup olmayacağı da anlaşılabilir. 

Twitter Hesabını Koruma Yöntemleri


İlgili uygulamalar
Twitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecekTwitter artık tweetlerin düzenlenmesine izin verecek

PAYLAŞ