Twitter pandemide %28 büyüdü - Haberler - indir.com

Twitter pandemide %28 büyüdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-30 15:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Yılın ilk çeyrek raporunu açıklayan Twitter, yakaladığı büyüme trendi ile dikkat çekti.

2021 yılının ilk çeyrek mali raporları şirketler tarafından açıklanmaya başlandı. Yayınlanan raporlara göre önemli büyümelerden birisini yakalayan Twitter, ilk çeyrek itibariyle % 28 oranında büyüme yakaladı. Rapor ile birlikte şirketin istatistiklerine ve kullanım bilgilerine de ulaşmak mümkün olurken, aktif kullanıcı sayısının sosyal ağda 199 milyona ulaştığı açıklandı.

Twitter hesap nasıl gizlenir?Twitter hesap nasıl gizlenir?

Twitter’da pandemi etkisi

Twitter’daki bu büyüme pandeminin etkisi oldukça fazla. Pandemiden olumlu etkilenen Twitter, 2020 yılının ilk çeyreğinde, 166 milyon kullanıcıya sahipti. 1 yıllık sürenin ardından 199 milyona ulaşan şirket, böylece başarılı bir çeyreği geride bıraktı. Şirket için yüzde 28 büyüme, gelirlerin 1.04 milyar dolara ulaşmasını sağladı. Bu gelir ile birlikte şirketin net geliri, 68 milyon dolar olarak açıklandı. Gelirlerde ABD ve uluslararası gelir olarak 2 farklı açıklama yapan şirketin bu paylaşımına göre ABD geliri 556 milyon dolar, uluslararası gelir ise 480 milyon dolar olarak paylaşıldı.

Reklam gelirleri de arttı

Gelirlerin artmasında önemli etkenlerden birisi de reklamlar. Reklam gelirlerini de arttıran şirketin, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 30’luk bir yükseliş elde etti. Bu yükseliş ile birlikte reklam gelirleri 899 milyon dolar oldu. Şirketin reklam dışındaki diğer gelirlerindeki artış ise yüzde 9 olarak belirlendi. Yüzde 9 büyüme ile birlikte gelir 137 milyon dolar oldu.

Şirket tarafından yapılan bilgilendirmelerde, pandemi ile yaşanan artışın 2021 ile birlikte düşüşe geçeceği belirtildi.


Twitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatasıTwitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatası

PAYLAŞ