Twitter ölen kişilerin hesapları için çözüm arıyor - Haberler - indir.com

Twitter ölen kişilerin hesapları için çözüm arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-02 16:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya kullanıcılarının ölümleri sonucu hesaplarının ne yapılacağı her zaman tartışma konusu olmuştur. Şirketler, ölen kişilerin profillerini silmek isterken, ölen kişinin yakınları profillerin aktif kalmasını istiyor. Bu isteklerinin nedeni olarak da ölen yakınlarının profillerine girerek özlem gideriyor olduklarını belirtiyorlar. Bu anlaşmazlıkların ardından Twitter yeni bir çözüm yolu aramaya başladı.

Twitter vefat eden kişilerin hesapları ve yakınları için çözüm arıyor

2015 yılında Twitter üzerinden tanışan ve birliktelik yaşamaya başlayan Adam Pecker ile Dean çifti, 2017 yılında kötü bir haberle sarsıldılar. Dean, nadir görülen bir kanser türüne yakalanmış ve vefat etmişti. Sevgili Adam Pecker ise Dean'ın anılarını Twitter paylaşımlarıyla taze tutmaya devam ediyordu. Adam, konuyla ilgili “Dean’in profili benim yas tutma sürecimin önemli bir parçasıydı. Videolarını görmek, sesini duymak beni rahatlatıyordu” açıklamasında bulundu.

Twitter tüm anasayfayı değiştirecek bir yenilik yapmaya hazırlanıyorTwitter tüm anasayfayı değiştirecek bir yenilik yapmaya hazırlanıyor

Adam, geçtiğimiz günlerde bildirdiği şirket kararı ile anılarını kaybetmekten korkmaya başlamıştı. Twitter'ın gönderdiği maile göre 11 Aralık'tan itibaren 6 aydan uzun süre giriş yapılmayan hesaplar kapatılacaktı. Bu haber twitter kullanımını gerçekleştirmek istemeyen kullanıcıları için kurtuluş yolu olsa da Adam gibi yakınlarını kaybedenler için kötü bir haberdi. Çünkü o insan anılarını yapılan paylaşımlarla diri tutuyorlar. Ve gelen mail üzerine itirazlar da gelmeye başladı. 

Twitter, vefat eden kullanıcılar için özel bir profil sağlamıyor. Fakat geçtiğimiz yıl vefat eden senatör John McCain gibi profillerin de silinmesi önem taşıyor. Dün yapılan açıklamaya göre, Twitter karardan caymak zorunda kaldı ve anılara dokunmayacağını söyledi. Babasını Eylül 2015’de kaybeden Drew Olanoff bu anıların kaybedilmesinin çok zor bir durum olduğunu söyledi.

Babasının kullandığı Facebook hesabı, bir yakını tarafından kapatılınca Drew, babasına ait olan bütün videoların, yazıların, fotoğrafların silindiğini anlattı. Konu ile ilgili Drew “Facebook ile yaşadığım durumun birde Twitter tarafında yaşamak benim için oldukça zor olurdu” açıklamasında bulundu.

Twitter'ın şu anki şirket politikası en 6 ay kadar bir süre giriş yapmayan kullanıcıları geri döndürmeye yönelik. Fakat bu durum ölen kişilerin yakınları için oldukça zor oluyor. 2009 yılından beri anma seçeneği sunan Facebook ise konuyla ilgili en büyük çözümü sunan platformdan birisi. Vefat eden kişinin ölümü, ölüm belgesi ile ispatlandıktan sonra hesap, anma profiline dönüşüyor. Bu sayede vefat eden kişiler anılara ulaşabilir durumda oluyor. Twitter’ın da gelen tepkiler üzerine buna benzer bir çözüm bulacağına kesin gözle bakılıyor.


Twitter dallanma şeklinde sohbet akışı geliyorTwitter dallanma şeklinde sohbet akışı geliyor

PAYLAŞ