Twitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracak - Haberler - indir.com

Twitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-31 16:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Twitter, platformda yer alan spam saldırılarının önüne geçebilmek için kopyala-yapıştır şeklinde atılan Tweetlerin görünürlüğünü sınırlandıracağını açıkladı. Fakat şirketin bu sınırlandırmayı nasıl yapacağı bilinmiyor.

Eğer ki siz de Twitter kullanıcıysanız daha önce birçok defa kopyala-yapıştır yaparak atılan tweetlere denk gelmişsinizdir. Şirket, Twitter Communications (@TwitterComms) hesabından attığı bir Tweetle bu durumun önüne geçeceklerini açıkladı.

TwitterComms hesabından yapılan paylaşımda orijinal kaynaktaki cümlelerde hiçbir değişiklik yapmadan direkt olarak  kopyala – yapıştır yaparak paylaşan hesapların Tweetlerinin görünürlüğünü sınırlandıracağını açıkladı.

Kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandırılacak

Hepimizin bildiği gibi Twitter'in hem Android hem de IOS uygulamasında bir Tweetin kopyalanmasını sağlayacak olan bir özellik bulunuyor. Tweete uzun süre basmak. Yani atılan tweeti açıp üstüne birkaç saniye boyunca basılı tuttuğunuz zaman atılan o tweeti kopyalayabiliyorsunuz,

Twitter, atılan tweetlerin görünürlüğünü nasıl sınırlandıracağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Şirket, genel olarak platformun kurallarının ihlal edilmesi durumunda uyarı mesajı gönderiyor. Bir kişi bu Tweeti okumak istediğinde de herhangi bir sorun yaşamadan okuyabiliyor.

Kopyala – yapıştır Tweetler, genel olarak geniş çaplı spamlamalarda kullanılıyor. Ayrıca buna ek olarak orijinal tweeti atan kişilerin tweetleri kopyalanarak çalınabiliyor. Şirket daha önce de kopyala – yapıştır tarzında atılan Tweetler için önlemler almıştı anca bunun duyurusunu ilk kez gerçekleştiriyor.

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, bu sene başında verdiği bir röportajda, şirketin yapılan bir paylaşımda bir bağlantının kaç defa kopyalanıp yapıştırıldığını takip etmeye başlayabileceğini söylemişti. Şu an Twitter'ın kopyala – yapıştır Tweetlerin önüne geçmek için getirdiği bu kuralların ne kadar aktif olacağı ya da ne zaman etkili olacağı bilinmiyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ