Twitter

Twitter "Kimler yanıtlayabilir" özelliğini kullanıma sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya platformu Twitter, mayıs ayından bu yana test ettiği Tweetlere yanıt verebilecek kişileri seçme özelliğini bütün kullanıcılarına sundu. Bu özelliğe artık hem uygulamalarından hem de internet sitesinden erişim sağlanabilecek.

Geçen hafta yayınlanan bir haberde, Twitter'ın atılan Tweetlere cevap verebilecek kişilerin belirlenebilir olmasını sağlayan özelliğin iOS için de yayınlandığı bahsedilmişti. Sosyal medya devi, nihayet bu özelliğini bütün kullanıcılarına sunmaya başladı.

Instagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemdeInstagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemde

Hem Twitter'ın web sitesi hem de uygulamaları için yayınlanan, özellikle birlikte kullanıcılar, tweetlerine hangi kullanıcıların cevap verebileceğini paylaşımda bulunmadan önce belirleyebilecekler. Kimlerin cevap verebileceği ise 3 seçenekte toplanmış durumda.

Kimler yanıtlayabilir özelliği tüm kullanıcılara açıldı

Kullanıcılar atmış oldukları tweete kimlerin cevap verebileceğini üç seçenek arasından belirleyebilecek: herkes, takip ettiğin kişiler ve yalnızca bahsettiğin kişiler. Eğer ki yalnızca bahsettiğin kişiler seçeneği tercih edilir ve tweet içerisinde kimseden bahsedilmez ise bu, tweete kimsenin cevap veremeyeceği manasına gelir. Fakat bu özellik, retweet ve yorumlu birlikte retweet özelliklerini etkilemiyor.

Bu değişiklik, Twitter'ın son yıllarda yapmış olduğu, platformundaki konuşmaları ve sohbetleri daha sağlıklı bir duruma getirme denemelerinden yalnızca birisi. Twitter, bu özelliği üzerinde mayıs ayından bu yana çalışıyor. Şirket, yapılan testlerde bu özelliğin taciz içeren Tweetleri azalttığını gözlemlediklerini söyledi.

Twitter yöneticisi Suzanne Xie, yayınlamış olduğu blog yazısında, söz konusu bu ayarların ortalama üç taciz içeren Tweeti, bir muhtemel taciz içeren yorum ile birlikte retweete düşürdüğünü ifade ederken istenmeyen direkt mesajlarda ise herhangi bir artış yaşanmadığını dile getirdi. Xie, yayınladığı blog yazısında şunları söyledi:

Farklı görüşler halen yorumla birlikte retweetle özelliğiyle paylaşılabiliyor ki bazen orijinal Tweetten daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşabiliyor. Birkaç kez yorumla birlikte yapılan retweetlerde orijinal Tweetten daha fazla beğeni ve görüntülenmeye rastladık hatta bazıların orijinal Tweeti atanın çok daha fazla takipçisi vardı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ