Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor! - Haberler - indir.com

Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 01:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyan en büyük sosyal medya platformları arasında olan Twitter ciddi bir hacklenme olayıyla gündemde. Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos gibi isimlerin Twitter hesapları birkaç saat önce hackerlar tarafından ele geçirildi.

Bitcoin dolandırıcılığının yeni adresi Twitter oldu. Büyük hesapları hedef alan hackerlar Elon Musk, Bill Gates, Apple, Jeff Bezos, Uber Kanye West gibi hesapların da içinde bulunduğu birçok hesabı ele geçirerek kullanıcılardan Bitcoin istenen mesajlar paylaşmaya başladı.

Siber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda BıraktıSiber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda Bıraktı

Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi!

1000 dolar bitcoine 2000 dolar verilecek tarzı paylaşımlar yapılmaya başlandı. Bu olayın bir hacker saldırısı olduğu ve insanların dolandırıldığı düşünülüyor. Sadece doğrulanmış Twitter hesaplarına gerçekleştirilen bu saldırıda, özellikle takipçi sayısı yüksek kullanıcılar hedef oldu.

Birkaç saat önce gerçekleştirilen saldırı sosyal medya gündeminde bir bomba etkisi yarattı. Durumun fark edilmesi üzerine atılan tweetlerin çoğu silinmiş olsa da hackerların hala doğrulanmış hesaplar üzerinden Bitcoin paylaşımı yapmaya devam ettiği ve kullanıcılardan çeşitli nedenlerle Bitcoin istediği biliniyor.

Elon Musk gibi ünlü isimlerin Twitter hesabından yapılan paylaşımda kullanıcılara 1000 dolarlık bitcoin göndermeleri durumunda 2000 dolar olarak geri gönderileceğini söyleyen tweetler paylaşıldı.

Kısa süre önce Elon Musk’ın hesabından bu paylaşım silinse de hackerlar ardı ardına yeniden takipçilere mesaj göndermeye devam ediyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmayan Twitter’ın ise hackerlara karşı anlık mücadele içinde olduğu tahmin ediliyor.

Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk, Apple gibi milyonlarca takipçisi olan popüler hesaplardan anlık olarak yapılan bu paylaşımlar, takipçilerin bu insan ve kurumlara güvenmesinden kaynaklı hackerlara milyarlar kazandırmış olabilir. Hızlı bir şekilde paylaşımlara devam eden hackerların bir saat önceye kadar Bitcoin hesabında 65.000 dolar birikmiş durumda. Bu rakam artmaya devam ederken hesapları çalınan kullanıcılar ise paylaşımların bir dolandırıcılık ürünü olduğu konusunda takipçilerini uyarmaya çalışıyor. Bizde sosyal medyada yapılan bu tip paylaşımlara karşı çok dikkatli olmanızı ve bu tuzağın bir parçası olmamak için bu tip paylaşımlara itibar etmemenizi öneriyoruz. Konuyla ilgili yeni bilgilerden haberdar oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!
Kullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisiKullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisi

PAYLAŞ