Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu! - Haberler - indir.com

Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 17:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların profilleri üzerinde daha fazla gizlilik kontrollerine sahip olacak olan sosyal gizlilik paketi adlı özelliklerini duyurdu. Sosyal medya servisi Twitter, bu noktada kullanıcıların takipçi listelerini, gönderilerini ve beğenilerini kimlerin görebileceği üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarını hedefleyen yeni özelliklerini test etmeye hazırlanıyor. Kullanıcılar, yeni özellikler sayesinde eski tweet’lerini de arşivleyebilecekler.

Twitter tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kullanıcılarının birçoğunun hesaplarının herkese açık olup olmadığı gibi gizlilik temellerini anlamadığı sonucuna varıldı. Platform bu sebepten ötürü kullanıcıların daha az paylaşımda bulunduğunu belirtiyor. Şirket, kullanıcıların daha rahat etkileşim kurmasını sağlamak ve profilleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmaları amacıyla sosyal gizlilik paketini devreye sokmak istiyor.

Twitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanıTwitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanı

Twitter’dan yeni sosyal gizlilik paketi

Bir Twitter sözcüsü ise The Verge kaynağına yaptığı açıklamada  " Gizlilik konusunda herkese uyan tek bir yaklaşımın olmadığını anlıyoruz, bu nedenle Twitter'daki insanları deneyimlerini kişiselleştirmeleri için güçlendirmek için daha fazla özellik ve araç sunmaktan heyecan duyuyoruz. Sosyal mahremiyete odaklanmamız, dünyanın dört bir yanındaki insanların mahremiyet algılarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için yürüttüğümüz küresel bir araştırma çalışması aracılığıyla aldığımız geri bildirimlerden ilham alıyor."  Dedi.

Sosyal gizlilik paketi

  • Tweetleri arşivlemek: Silmek istenmeyen ancak herkes tarafından da görülmesi istenmeyen tweetler, arşivlenebilecek.  Kullanıcılar tweetlerini 30, 60, 90 gün veya tam bir yıl sonra gibi çeşitli sürelerde gizleyebilecek.
  • Takipçileri listeden çıkarmak: Bir süredir Instagram'da kullanılan özelliğe benzer şekilde çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar kendilerini takip etmesini istemediği kullanıcıları takipçi listelerinden çıkarabilecekler.
  • Beğenilen tweetleri gizlemek:  Bu özellik ile kullanıcılar, beğendiği tweetleri herkese, sadece takipçilerine veya belirli gruplara açık olacak şekilde isteğine göre ayarlayabilecek.
  • Sohbetten ayrılmak: Kullanıcılar, istemedikleri herkese açık bir sohbette yer alıyorlarsa kendilerini sohbetten çıkarabilecekler.



Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!
Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir

PAYLAŞ