Twitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattı - Haberler - indir.com

Twitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD merkezli sosyal medya uygulaması Twitter oldukça radikal bir değişiklikle gündemde.

Geçtiğimiz hafta tweetlerin bildirildiği SMS bildirimini kapan Twitter bu özelliği neredeyse tüm ülkelerde devre dışı bırakmış durumda.

Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak!Veri politikasını güncelleyen Twitter kullanıcı verilerini satacak!

Hatırlarsanız Twitter geçtiğimiz sene güvenlik sorunları nedeniyle Eylül ayında SMS ile Tweet atma özelliğini devre dışı bırakmıştı. Bunun nedeni ise hackerların Twitter CEO'su Jack Dorsey'in telefon numarasına erişerek Dorsey’in hesabından ırkçı mesajlar atmak için SMS özelliğini kullanmasıydı. Yaşananların sonucunda bu tip durumları önleyebilmek Twitter birkaç bölge dışında SMS yoluyla tweet gönderme özelliğini devre dışı bıraktı.

Twittwe’ın yeni aldığı SMS kararı platformu akıllı telefonlarından ya da internet sitesi üzerinden kullanan kullanıcılar için büyük bir sorun olmayacak olsa da, tweet okumak için hala SMS kullanan bazı kullanıcılar değişiklikten şikayetçi. 

Twitter tarayıcıya 5 farklı hesap ekleme özelliği geldi

Twitter’ın almış olduğu bu karar aslında platform için bir dönemin sona erdiğini de gösteriyor. Çünkü bir dönem Twitter SMS etrafına inşa edilen ve 140 karakter kısa mesaj boyutlarına göre ayarlanan bir uygulamaydı. O dönemlerde SMS üzerinden mesaj göndererek tweet atan kullanıcı sayısı da çok fazlaydı. Ancak akıllı telefon kullanımı arttıkça Twitter’ın kullanım şekli de değişmiş oldu.

Bir Twitter sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre bu son güncelleme 'insanların hesaplarını güvende tutmasına' yardımcı olacak. SMS olarak tweet göndermek yerine almanın nasıl bir risk taşıdığı tam olarak bilinmese de Twitter’ın bu özelliği kaldırıp kaldırmamak konusunda bir süredir kararsız olduğu biliniyor.

2006 senesinde SMS ile tweet atma özelliğiyle ilgili Twitter sözcüsü “Twitter, kimlik doğrulama kodları gibi hesapların güvenliğini sağlamak için önemli SMS mesajlarını göndermeye devam edecek” açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili 2019 senesinde yapılan açıklamada ise söz konusu özelliğin güvenli hâle gelmesinin ardından yeniden aktive edileceği açıklanmıştı.

 


İlgili uygulamalar
Twitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecekTwitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecek
Twitter'dan “Alıntı Retweetleri” gösterecek yeni özellikTwitter'dan “Alıntı Retweetleri” gösterecek yeni özellik

PAYLAŞ