Twitch'ten Trump'a süresiz yasak geldi - Haberler - indir.com

Twitch'ten Trump'a süresiz yasak geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Online olarak hizmet veren yayın platformu Twitch, 2 hafta önce Amerika'da devlet kurumlarına karşı yapılan eylemlerle adından söz ettiren eski başkan Donald Trump tarafından kullanılan birçok sosyal medya hesabı devre dışı bırakılmıştı. Fakat Biden tarafından koltuğundan edinilen Trump'un söz konusu hesabı artık kalıcı olarak tamamen kapatıldı. 

Twitch Donald Trump'a süresiz yasak getirdi

Geçtiğimiz haftalar içerisinde yaşanan şiddet olaylarının ardından Twitter ve Facebook gibi daha pek çok şirket sosyal medya platformu Donald Trump'a ait olan hesaplarına da ya sınırlama getirildi ya da tamamen yasaklandı. Konu ile ilgili olarak ise The Verge'ye konuşma yapan şirket sözcüsü, eski başkan Trump'a ofisten ayrılmasından dolayı hesabının yeniden değerlendirilmeye alınacağı dile getirildi. 

Twitch oyun yayım piyasasının hakimi olduTwitch oyun yayım piyasasının hakimi oldu

Konuyla ilgili olarak yapılan bu açıklamada; "Şiddeti kışkırtma riski devam ettiği için Başkan Trump’ın Twitch kanalını süresiz olarak askıya aldık. Başkanın açıklamaları, harekete geçirici olarak yorumlanmaya devam ediyor. Twitch, bünyesinde nefret dolu davranışları, tacizi veya şiddeti teşvik etmeyi yasaklayan kurallara sahiptir. Yaptırım kararları verirken hizmet dışı olayları dikkate alırız. Bununla birlikte, geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylar, doğrudan Twitch üzerinden yayınlanıp yayınlanmadığına bakılmaksızın şiddeti teşvik eden retoriğe ilişkin bir boşluğun altını çizdi. Bu durumu değerlendirmemizin bir sonucu olarak bu kararı aldık" ifadeleri kullanıldı.

Konu hakkında alınan bu karar, Trump'ın hesabındaki gelişmeler ede herhangi bir itiraz etme fırsatını da kısıtlıyor. Bununla beraber verilen bu karardan dönülmedikçe platformda farklı bir hesap da oluşturulamayacağı anlamına geliyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldiTwitch yeni bir yasal mücadele ile karşı karşıya geldi
Twitch DMCA sorununu ile gündemdeTwitch DMCA sorununu ile gündemde
Twitch yayıncıları telif hakkı ihtarı alıyorTwitch yayıncıları telif hakkı ihtarı alıyor

PAYLAŞ