Twitch'de Abonelere Özel Yayın Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Twitch'de Abonelere Özel Yayın Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 12:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyuncuların canlı yayın başlatmasını ya da oyun videolarını seyretmesini mümkün kılan Twitch platformu, her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. İnternet üzerinden yapılan yayın dünyasının en popüler canlı yayın platformu Twitch, yayınların hitap ettiği birbirinden farklı kitleler için özelleştirmeye yapmaya devam ediyor. Halihazırda normal şartlarda kayıt olan bir kişi , bir kanala abone olduğu taktirde kendisine özel olarak bazı avantajlar sağlanacak. Söz konusu abonelere sağlanan bu avantajlar, abone ifadeleri, abone rozetleri ve sadece abonelerin yazabildiği sohbet paneli gibi fırsatlar sunuluyor. Sohbet paneli özelliği yayıncıya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Twitch, kendi bünyesinde yaptığı yeni özellik sayesinde sadece abonelere özel yayınlar da yapacak. 

Bu şekilde abone sayısını artırmaya yönelik hareket edecek olan Twitch, abonelerine özel yayın sunarak onların daha fazla içerikten faydalanmasını sağlatacak.

Twitch 9 milyar saat açık kaldı!Twitch 9 milyar saat açık kaldı!

Özel yayın özelliği test aşamasında

Twitch platformu, abonelerine özel yayın özelliğini şu an test ediyor. Yakın zamanda gelecek olan bu özellik sayesinde Twitch aboneleri yeni bir özelliğe kavuşacaklar. Birbirinden farklı içerikleri seyrederek herkesin seyrettiği içerikten daha fazla seçeneği seyredecekler. Abonelerine özel olarak yayın yapacak olan Twitch her geçen gün daha da genişliyor. Platform bu kararı vermeden önce mevcut yayıncıların kaç abone tane abone sayısı olursa olsun, özel yayıncılık uygulaması olup olmadığı içim kişilerin çeşitli özelleştirmeler yapıp yapmadığı anlamında bir öne söz konusu değildir. Aboneler kendi tercihlerine göre özelleştirme yapamıyorlardı. 

Aboneler bu zamana kadar video klip gösterimi ve birkaç özel içerik sunması dışında yayıncılık anlamında pek fazla öncelik elde edemiyordu. Fakat artık aboneler bundan sonra, kendilerine özel olarak hazırlanan içerikler hazırlanmasını yayıncılardan talep edebilecekler. Twitch, bu sayede yayıncılarına çeşitli özelleştirme yapmalarını sağlıyor. Şu an için abonesi olmayan ve abonelere özel yayın yapma işlemlerini gerçekleştirmeyen yayıncıya denk geldiğinde, yayın yapan kişinin yayıncının kanalına abone olabilecekler. Burada tercih elbette ki Twitch kullanıcılarına kalmış bir durumdur. Twitch, üzerinden yayın seyretmeyi seviyorsanız ve farklı içeriklerden de faydalanmak isterseniz farklı yayıncıların kanalına abone olarak özel olarak hazırladıkları içeriklerden faydalanabilirsiniz.

Şu an için test aşamasında olan yakın zamanda uygulamaya dahil edilecek olan bu özelliğin yayıncılar ve aboneler tarafından beğenileceğini düşünen şirket, yayıncıları ve onların abonelerini bu şekilde ödüllendiriyor. Şu an için henüz beta aşamasında olan bu özelleştirme özelliği, son 90 gün içerisinde Twitch Topluluk Kurallarını ihlal etmeyen yayıncılar için aktif hale getirilecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda belirlenen telif hakları ile güvenlik düzeyi artırılarak korunan müzikler nedeniyle bir uyarı ile karşı karşıya kalmış olan bir yayıncı bu fırsattan faydalanamayacak. Yakın zaman içerisinde platforma dahil edilmesi beklenen bu özelleştirme özelliği sayesinde yayıncılar kendi abonelerine özel yayın yaparak onların beklentilerini karşılayacaklar. Gelişmiş düzeyde özellikleri ve birbirinden farklı seçenekleri ile hali hazırda gelişmiş düzeyde olan Twitch platformu bu şekilde çok daha verimli hale gelecektir. 

 


İlgili uygulamalar
Twitch'e Dişli Rakip: DLiveTwitch'e Dişli Rakip: DLive
Twitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza AldıTwitch Yayıncısı, Yaptığı Cosplay Nedeniyle 1 Ay Ceza Aldı
Twitch Canlı Yayınları Askıya AldıTwitch Canlı Yayınları Askıya Aldı

PAYLAŞ