Twitch 2,1 milyar izlenme saatiyle izlenme rekorunu tazeledi - Haberler - indir.com

Twitch 2,1 milyar izlenme saatiyle izlenme rekorunu tazeledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 11:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Dijital oyun yayın platformu Twitch, 2 milyardan fazla izlenme ile kendi rekorunu kırmayı başardı.

Twitch için 2021 yılının Nisan ayına ait veriler paylaşıldı. Yapılan paylaşımlarda çok yüksek rakamlarına ulaşıldığı görülen Twitch, Nisan ayı itibarıyla izlenme alanındaki kendi rekorunu da kırmayı başardı.

30 gün aralıksız yayın yapan Twitch yayıncısı rekor kırdı30 gün aralıksız yayın yapan Twitch yayıncısı rekor kırdı

Just Chatting, Twitch’i sırtladı!

Oyun platformunda bu kadar etkileyici rakamlara ulaşılmasının pek çok farklı nedeni var. Özellikle dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle insanların evlerde oyunlara yönelmesine, istatistiklerin artmasını sağlıyor. Twitch Nisan ayı raporlarında bu etki net bir şekilde görülebiliyor.

Yüksek rakamlara ulaşmasındaki bir diğer etken ise uygulamaya eklenen ve kısa sürede oyuncular tarafından benimsenen Just Chatting. Sadece mevcut içerikte 283 milyon saat izlenme almayı başaran Twitch, bu tip yeni gelişmeler üzerinden de izlenme rakamlarının artmasını sağıyor. Twitch’te Just Chatting dışında en çok izlenme alan ve büyüme yakalayan içerikler ve büyüme oranları ise şöyle;

Just Chatting – 283 milyon izlenme - % 7 büyüme

GTA V – 236 milyon izlenme - % 30 büyüme

League of Legends – 151 milyon izlenme - % 5 büyüme

Call of Duty: Warzone – 95 milyon izlenme - % 12 büyüme

Fornite – 86 milyon izlenme - %  25 küçülme

Nisan ayı içerisinde en iyi dönüş yapan oyunlar sıralamasında ise sırasıyla League of Legends, Starcraft II: Wings of Liberty, Word of Warcraft: Mists of Pandaria, Dota 2 ve Minecraft yer alıyor.

Facebook Gaming istenen verimi sunamıyor!

Twitch için sektördeki en büyük rakiplerden bir tanesi Facebook tarafından geliştirilen Facebook Gaming platformu. Ancak platform uzun zamandan beri beklentilerin altında kaldı. 2021 yılına iddialı bir giriş yapan yeni platform, son 3 ayda kendi rekorunu kırmayı başarmış ve bu konuda sektörde yer alabileceğinin sinyallerini vermişti. Ancak aylardan beri aynı rakamlarda kalan Facebook Gaming elde ettiği popülerliği de yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Bu bakımdan Twitch tarafından açıklanan rakamlar, sektörde şirketin rakipsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Twitch yayıncıları arasında yapılan derlemede ise en çok izlenen 10 yayıncı ise şöyle;




İlgili uygulamalar
Twitch kullanıcı adı nasıl değiştirilir?Twitch kullanıcı adı nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ